strpljenje je ključ

ŽELITE ODRŽATI VEZU NA DALJINU?Ovo su 4 ključna saveta, kako da virtualna ljubav postane stvarna!

0

Nemojte biti nagli u odlukama, jer su osećanja pomešana ukoliko partner nije pored vas.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko ste ikad iskusili vezu na daljinu, znate o kojoj vrsti napora je reč, jer nije lako održati sampouzdanje i sugurnost kada voljenu osobu ne viđate često. Ovo su saveti koji vam mogu pomoći.

 

1. Izbegavajte tajne

 

Iskrenost je možda i najvažnija stvar u svakoj vezi, a posebno u onoj koja funkcioniše na daljinu. Uvek razgovarajte o tome da li vas nešto muči i zajedničkim snagama prebrodite loš period. To nećete moći da postignete ukoliko od partnera krijete svoja osećanja ili dešavanja u životu.

 

2. Razgovarajte svakodnevno

 

U današnje vreme, održavanje ovakve veze i nije toliko teško koliko je bilo pre. Pored tehnologije koju posedujete, nema razloga da ne podelite jedno s drugim šta ste radili tog dana, jer će to održati vašu vezu živom.

Međutim, preporuka stručnjaka je da češće šaljete glasovne poruke od tekstualnih, jer se preko tekstualne poruke se ne može uvek zaključiti šta ste i na koji način mislili.

 

posao, poslovna žena
foto: Shutterstock

3. Definišite ozbiljnost veze

 

Pre nego što se upustite u ovaj odnos, morate definisati uslove. Veza na daljinu podrazumeva požrtvovanje, ali ako zaista verujete da ste jedno za drugo, onda vam to neće biti bitno. Dogovorite se koliko puta ćete se čuti dnevno u zavisnosti od obaveza koje oboje imate i da li smete da se viđate s drugim ljudima.

 

4. Imajte jasan cilj

 

Ovakva vrsta odnosa ne može da funkcioniše zauvek. Zato je važno da na samom početku sa partnerom odredite vaš krajnji cilj. Uverenje da ćete u budućnosti konačno živeti na istom mestu za vašu vezu je kao svetlo na kraju tunela.

 

 

 

makonda-tracker