AKO STE ODLUČILI...

KAKO NAĆI SREĆU NAKON PRELJUBE? 5 načina da održite zdrav odnos sa partnerom i POSLE NEVERSTVA

0

Par koji je zajednički odlučio da pravaziđe prevaru, oprosti i nastavi svoje putovanje suočava se sa brojnim rizicima, a najveći rizik koji može biti toksičan po emotivni odnos je nepoverenje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

3. Razumevanje

 

Osoba koje je prevarena oseća se uznemireno, ljuto, besno, razočarano, ima nedostatak samopouzdanja i najčešće u komunikaciji koristi reči koje druga strana ne bi želela da čuje.

Osoba koja je učinila prevaru najčešće se povlači i trudi se da što manje govori o tome šta je uradila.

Ukoliko ste odlučili da ostanete zajedno, onda je važno da razumete osećanja jedno drugog. Pokušate da smanjite impulsivne reakcije i otvoreno razgovarate.

 

4. Uživajte zajedno

 

Koliko god uživanje udvoje trenutno izgledalo nemoguće, važno je da probate da uživate u društvu jedno drugog.

 

Probajte da radite zajedničke omiljene aktivnosti, idite na zajedničko putovanje, piknik, koncert, pričajte o lepim uspomenama... Zajedničke aktivnosti su važne kako biste ponovo stvorili emotivnu konekciju.

Ove aktivnosti stvoriće osećaj da će sve ponovo biti u redu i uspećete da osvežite odnos.

 

5. Dodir

 

Kada kažemo dodir, ne mislimo na vođenje ljubavi, već na dodire poput zagrljaja, držanja za ruku ili poljupca... Pružite jedno drugom podršku u kritičnoj fazi veze i pustite da postepeno i prirodno se stvari vrate u normalu ako ste odlučili da nastavite zajednički život.

 

 

 

makonda-tracker