konačno

15.000 MUŠKARACA JE UČESTVOVALO U ISTRAŽIVANJU: Ovo je ZAPRAVO prosečna dužina muškog polnog organa

6

Opširna studija je dala konačan odgovor na to koja je dužina penisa "normalna"

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Jedna od tema koje su uvek aktuelne i večito se ponavljaju kada je tema seks jeste i to koja je prosečna dužina muškog polnog organa, a posle istraživanja sa čak 15.000 učesnika neće ostati mesta za sumnju i nedoumnice.


Kako je istaknuto u studiji objavljenoj u medicinskom časopisu BJU International, tim na čijem je čelu londonski psihijatar Dejvid Vil, prosečna dužina penisa u erekciji iznosi 13,12 cm, a u opuštenom stanju 9,16 centimetara.

 


Istraživanje je pokazalo i da su retki slučajevi muškaraca s polnim organima na "ekstremnim" krajevima ovog opsega, pa je tako samo petorica od stotinu muškaraca čiji su podaci obuhvaćeni studijom imala penis u erekciji veći od 16 centimetara.


Uz to, utvrđeno je da veličina stopala i testisa i telesna težina nemaju nikakve veze s merama polnog organa, što je dugo bila zabluda. Iako nisu uspeli da dođu do dokaza da je veličina povezana s rasom, autori studije napominju da su najveći deo učesnika činili muškarci bele puti.

 

foto: Profimedia

Rezultati bi trebalo da pomognu većini muškaraca da shvati da je veličina njihovih penisa — normalna — ističu britanski eksperti koji su sproveli ovo istraživanje.


Ranije studije pokazale su da je čak 85 odsto žena zadovoljno dužinom polnog organa svog partnera, dok 45 procenata muškarca veruje da ima mali penis.

 

 

makonda-tracker