poslušajte ih

Poslednji će vam potpuno promeniti ugao gledanja: 5 najboljih poslovnih saveta koje smo čuli od POZNATIH

0

Verovatno dok su izgovarali ovo slavni nisu bili ni svesni koliko su njihove reči primenjive na svačiji poslovni život i karijeru

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Da, gledamo ih kako jedu, piju kafu, plaču, ljube se, brinu o tome jesu li dobri roditelji... ali slavni nisu sasvim kao mi ― osim ukoliko ne spadate u apsolutno najbolje ljude sveta u svom poslu i ako vas konstantno neko ne vreba iza grma s foto-aparatom, naravno!


Oni su radili naporno i postigli neverovatne uspehe, makar kada je reč o najpoznatijim ljudima planete koje pominjemo u ovom tekstu, a usput su naučili neke vrlo interesantne i važne stvari koje svakome od nas mogu pomoći da iz drugog ugla sagledamo svoj poslovni život.

 

Elen Dedženeres, Elen Dedženeris
foto: Profimedia

"Nikad ne pratite tuđi put, osim ako ste u šumi, izgubljeni ste i vidite put. Tada, po svaku cenu, pratite taj put."
Elen Dedženeres

Iako je čuvena voditeljka i komičarka želela da se našali, prvi deo ove šale je jasan: svačija karijera je priča za sebe! Gde god da ste, čime god da se bavite, saslušajte iskustvo starijih kolega i saradnika, ali uvek odluke donosite u skladu sa svojim instiktom.

 

"Ne morate da zavisite od toga vam drugi kažu ko ste".
Bijonse

Jedna od najtežih lekcija koje ćete u životu naučiti jeste da ste vi i samo vi ti koji imaju kontrolu nad onim što vam nosi budućnost ― ne vaš šef, ne vaši roditelji, ne društvo u kom živite. Vi.

 

Lorde
foto: Profimedia

"Pre nego što sam naučila kako da stvaram muziku, slušala sam sve... i pitala se: 'Zašto ovde nema... ovoga?'"
Lorde

To što su stvari oko vas takve kakve jesu, ne znači da morate da ih prihvatite zdravo za gotovo. Naprotiv, ako mislite da nešto može da se promeni i popravi, pokušajte sami ― možda ste baš vi osoba koja će pružiti najbolje moguće rešenje!

 

Tejlor Svift
foto: Profimedia

"Ja sam premlada za udaju. Ne po godinama, ali ja sebe poznajem, pa zašto bih pokušala da upoznam onog pravog baš sad, kada sam previše mlada za nešto ozbiljno?"

Tejlor Svift

Iako je popularna pevačica u ovom intervjuu za InStyle pričala o svom emotivnom životu, ovakav način razmišljanja definitivno je primenjiv i kada je reč o karijeri. Ukoliko ne uživate na trenutnom poslu i ne dajete 100 posto sebe, to možda nije slučajno ― duboko u sebi verovatno ste svesni da to nije ono što želite i da niste u pravom trenutku i položaju da se maksimalno date i posvetite. Nastavite da tražite dalje, učite i sazrevate i jednog dana ćete sigurno pronaći baš ono što vam treba!

 

Džastin Timberlejk
foto: Profimedia

"Volim kada sam početnik. Volim trenutak kada pogledam sve oko sebe i kažem: 'Nemam pojma kako ovo da uradim. Hajde da saznamo'."
Džastin Timberlejk

Nijedan početak nije lak, ali ima svoje prednosti: započinjenje novog posla, pa čak i samo novog projekta, trenutak je kada su svi ovo vas svesni da je pred vama učenje. Zbog toga je svaki početak sjajna prilika da postavljate pitanja, ali i da rizikujete i učite na eventualnim greškama.

 

 

makonda-tracker