obratite pažnju

PAZITE KAKO SE PONAŠATE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: 3 objave koje vas mogu koštati posla!

0

Proteklih godina, poslodavci često pretražuju kandidate za posao na društvenim mrežama kako bi stekli bolji uvid u to o kakvoj je osobi reč, a mnogi čak izričito traže link ka profilu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svako od nas na svojim profilima na društvenim mrežama, naročito napomalo zaboravljenom Fejsbuku koji krije mnogo "tagovanih" fotografija iz studentskih ili srednjškolskih dana, ima makar jednu objavu koje bi se danas postideo.
Ipak, to više nije samo razlog da pocrvenimo — neadekvatno ponašanje na društvenim mrežama moglo bi učiniti da izgubimo u trci za neki posao ili čak ostanemo bez trenutnog zaposlenja!

 

Regionalna direktorka engleske kompanije Hays Eliza Kirkbi odlučila je da podeli najčešće greške koje eventualnog poslodavca odbijaju od korisnika mreža.


Neprikladan sadržaj


Kako Kirkbijeva ističe, vrlo je važno izbegavati bilo šta što bi se moglo smatrati spornim ili uvredljivim, što podrazumeva seksističke, rasističke, homofobne i pornografske sadržaje.

 

Selfi, selfi, društvo
foto: Shutterstock

Prečesto objavljivanje


Iako je nekad teško odoleti želji da podelite sa svojim pratiocima lepu šoljicu kafe ili selfi nastao u pauzi za ručak, obratite pažnju i na to koliko često delite objave na društvenim mrežama. Ukoliko prečesto to činite, eventualni poslodavac mogao bi da pomisli da previše vremena provodite baveći se svojim profilom i to može biti distrakcija na ravnom mestu.


Ne tako sjajna istina


Nikad (ali nikad!) ne lažite u svojoj biografiji — prvo što će poslodavac proveriti na vašem profilu jeste poklapa li se ono što vidi u objavama s onim što stoji u vašem CV-u ili profilu na mreži LinkedIn.

 

 

makonda-tracker