astrologija

Veliki horoskop za oktobar: Astroprognoza za svih 12 znakova Zodijaka za posao, ljubav, zdravlje (+ svi važni datumi)

0

Stigao je veliki jesenji horoskop koji će otkriti kakve planove imaju zvezde za vas na svim životnim poljima 

VELIKI HOROSKOP ZA OKTOBAR
VELIKI HOROSKOP ZA OKTOBAR foto: Shutterstock

Mesečni horoskop piše Olga Savić 

 

Ko voli jesen – blago njemu. Ko ne voli – nek se uteši teglom ajvara, džema ili mirisom pečenih paprika. No, voleli je ili ne – ona je tu. A tu su i Sunce i Merkur u znaku Vage, Venera u Škorpiji i retrogradni Pluton u znaku Jarca. U znaku Riba su retrogradni Saturn i retrogradni Neptun, a u znaku Bika retrogradni Uran. U znaku Blizanaca je Jupiter, u znaku Raka je Mars, a Mesec se smestio u znak Device.

 

2-og oktobra imamo mlad Mesec u znaku Vage i prstenasto pomračenje Sunca, u konjunkciji sa Merkurom i u kvadratnom aspektu sa Marsom, dok je vladar pomračenja Venera u znaku Škorpije. Više puta smo do sada spominjali da su pomračenja „okidači“ za nove životne faze i da promena u prvom trenutku, u prvom „naletu“ dešavanja – može doneti dramatičnost, osećaj gubitka ili nervozu.

Pred nama su promene najpre u emotivnim i poslovnim partnerstvima, a svakako je da ovo nebesko dešavanje može ukazati i na probleme u saobraćaju, u komunikaciji, po trgovinskim pitanjima, može zakomplikovati ugovore i dogovore, doneti teškoće i probleme sa decom i mladima, ali se i negativno odraziti kroz naše finansije – najpre kroz porast troškova i kroz suštinsku „borbu“ za finansijsku stabilnost.

 

9-og oktobra Jupiter u znaku Blizanaca kreće retrogradnim hodom koji će trajati sve do februara 2025-e godine. Sve ono što niste stigli da uradite, sve ona mesta koja niste uspeli da obiđete iz ko zna kog razloga, svi oni ljudi koje ste propustili da kontaktirate, svi oni sa kojima ste izgubili komunikaciju ili je prekinuli, sve ono što niste imali vremena da naučite, sve ono što ste uradili ofrlje – sada imate priliku da se vratite korak unazad i ispravite.

 

VAŽAN DATUM ZA SVE BLIZANCE
VAŽAN DATUM ZA SVE BLIZANCE foto: Marek Tyczyński / Panthermedia / Profimedia

13-og oktobra Merkur iz znaka Vage prelazi u znak Škorpije. Iz znaka u kojem je ravnoteža najbitnija, koji pokušava kulturno i sa manirima da kaže ono što ima (a da pri tome nikoga ne uvredi) Merkur prelazi u znak koji je direktan, koji ne uvija ništa u šarene papiriće, koji govori glasno, jasno i najpre – istinito. I istu takvu istinu i traži od onih sa kojima radi, koje voli ili koji su mu bliski – pa neće biti čudno ako ovih dana budemo „kopali“ po tajnama – i tuđim, ali i svojim.

 

17-og oktobra imamo pomračenje i pun Mesec u znaku Ovna. Pa će nekome „pasti mrak na oči“, pogotovo što je pun Mesec u kvadratnom aspektu sa Marsom iz Raka. I „bitke“ će se voditi po pitanju emocija, biće impulsivnih, naglih i neočekivanih poteza a sve možemo doživljavati vrlo isključivo i prasnuti za svaku sitnicu.

PUN MESEC DONOSI IZNENAĐENJA
PUN MESEC DONOSI IZNENAĐENJA foto: maxtimofeev/Shutterstock

Tog 17-og i Venera iz znaka Škorpije prelazi u znak Strelca. Iz dubokih, ali mutnih i ustalasanih škorpionskih reka prelazi u široka prostranstva Strelca. Iz znaka koji donosi ograničenja prelazi u znak slobode. Iz znaka pesimizma u znak optimizma.

 

22-og oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Mi ulazimo u centralni deo jeseni, a Škorpije u vreme slavlja i rođendana.

 

I stigosmo do kraja ovog „pomračenog“ oktobra....pred nama je jedan dosta mentalno i fizički naporan mesec koji će nas „pogurati“ u mnoge bitke. Najteže će biti one unutrašnje, one koji vodimo sami sa sobom. Mesec krajeva i mesec krajnosti. Pa, neka nam je sa srećom!!!

 

OVAN

 

Ljubav

 

Mnoštvo planeta i nebeskih dešavanja koja se vezuju za partnersko polje, ali i za vas (naglašeno do kraja druge dekade meseca) mogu, u zavisnosti od stabilnosti i suštine vaše emotivne relacije – ukazati i na vrlo pozitivne situacije, ali se mogu okrenuti i na nemire i tenziju u odnosu, pa čak u nekim slučajevima dovesti i do odluke o prekidu veze/braka. Suštinski, Ovnovi su u jednoj ozbiljnoj emotivnoj fazi – za neke od vas je vreme da preuzmete više odgovornosti i usmerite svoj život u zrelijem pravcu. Pa će tako za nekog zrela odluka biti o početku zajedničkog života ili o ulasku u brak, a neko će pokazati zrelost time što će odabrati da otkloni od sebe odnose koji ga koče. Slobodni Ovnovi – ceo mesec vam daje solidne šanse za ljubav, mada je druga polovina oktobra ipak obojena življom i vedrijom emotivnom energijom.

 

Posao

 

Biće onih Ovnova kojima ovaj mesec donosi završetak i presek u dosadašnjem poslovnom funkcionisanju. Postoje mogućnosti za otkaz ili za samostalan odlazak – ali onima koji budu primorani ili se odluče na ovaj korak – stoje nove ponude i nove poslovne saradnje, najpre u drugoj polovini oktobra. Generalno gledano – mesec koji je pomalo naporan za međuljudske interakcije i gde će biti potrebno više truda sa vaše strane, koliko god nešto u početnoj fazi izgledalo jednostavno.

 

Zdravlje

 

Pojačan fizički, a pogotovo mentalni napor pa je vrlo moguća povišena nervoza tokom oktobra. Stomačni deo je slaba tačka, a generalno gledano - imunitet će biti sa većim oscilacijama.

BIK

 

Ljubav

 

Dok vaša vladarka Venera tranzitira kroz znak Škorpije (do 17-og oktobra), a pogotovo poslednjih nedelju dana njenog tranzita – kod vas mogu postojati vrlo pomešana osećanja kada je vaše partnerstvo u pitanju. Kao da će se u ljubavi smenjivati dan i noć – pa ćete imati dane i periode koji su ispunjeni emocijama, koji donose veliku povezanost, bliskost, ali i strast sa voljenom osobom – kao što ćete imati i one periode u kojima činite jedno drugo nesigurnim i nervoznim, u kojima se može pojaviti ljubomora, sumnja, isključivost i tvrdoglavost kod oboje. U ovakvim, negativnijim momentima – bitno je da odluke donosite hladne glave. Slobodni Bikovi – ni malo loš period da se uđe u ljubavnu priču. Bilo bi dobro da to ne bude priča sa zauzetom osobom, jer bi vam bilo koji vid tajni samo doneo nemire u budućnosti.

 

Posao

 

Kada jedan mesec u poslovnom smislu nazovemo „dinamičnim“ onda bi trebalo da vam bude jasno da će svega biti, samo dosade ne. Pa su moguće promene u okviru firme u kojoj radite, pa su moguća nova zaduženja i obaveze, pa će komunikacija sa kolegama i saradnicima biti sa velikim oscilacijama, pa ćete vi čas sa elanom i voljom ići na posao i raditi, a čas ćete unapred biti nervozni zato što znate kakve vas sve petljancije čekaju. Finansije talasaste i sa velikim oscilacijama. Mogući veći prilivi u drugom delu meseca.

 

Zdravlje

 

Prehlade, a osetljivi su i stomačni i urogenitalni deo. Kod dama moguće hormonske oscilacije.

BLIZANCI

 

Ljubav

 

U ovaj mesec voljena osoba i vi ulazite kroz talas pozitivne energije i dobre komunikacije. A kvalitetna komunikacija će svakako biti neophodna – jer se pred vama kao paru tokom oktobra mogu postaviti izazovi – i to najpre oni koji se vezuju za partnerovu nesigurnost, ljubomoru ili utisak da vi mnogo više vremena posvećujete drugim ljudima a ne njemu (što može dodatno probuditi sumnjičavost). Ovo može pokrenuti i neka stara pitanja ili teme za koja ste mislili da ste ih skinuli sa dnevnog reda. Suština oktobra je – što više vremena i kvalitetne komunikacije uložite u odnos sa voljenom osobom – stvari će ići jednostavnije i lakše. Slobodni Blizanci – postoji mogućnost za neko osvrtanje ka prošlosti, ali je to kratkog daha. Vas čekaju nove ljubavi – intenzivne, burne, zanimljive i više nego strastvene.

 

Posao

 

Dogovori će, uz manja saplitanja – uglavnom ići onim tokom koji ste isplanirali, a vi ćete dobiti priliku da ostvarite dosta solidne saradnje ili da pokrenete projekte koji su trajnog karaktera i sa povoljnom finansijskom podlogom. Poslovna svakodnevica će biti žustra i vrlo aktivna, a odnos sa kolegama i šefovima dosta dobar. Novca će biti više nego inače, ali ćete se vi pošteno potruditi i namučiti za svaki dinar. Takođe – bolje rasporedite troškove, malo ste neorganizovani i haotični po ovom pitanju.

 

Zdravlje

 

Nervoza i stres utiču na stanje imuniteta. Osetljivi su stomačni deo, urinarni trakt ali i respiratorni sistem.

RAK

 

Ljubav

 

Što se emocija i strasti tiče – partneru i vama ništa ne fali, naprotiv – što bi se reklo – „preliva“ na sve strane. No, što se tiče komunikacije – tu već nemamo savršenu sliku, bar ne tokom prvih desetak dana oktobra. Zato bi tokom te prve dekade više trebalo staviti fokus na osećanja i uživanja, a ne pričati baš mnogo o teškim temama, pogotovo onim na kojima ste se već do sada sapleli više puta. Ako ste u braku ili živite sa partnerom – ova dekada bi mogla biti izazovna po pitanju „domaćih“, svakodnevnih situacija. Rakove koji su zauzeti, a švrljaju sa strane posebno upozoravamo na ovaj period – jer vaš „regularni“ partner može biti posebno ljubomoran i sumnjičav. Slobodni Rakovi – vaše polje ljubavi je aktivirano i prošlošću i novitetima. Na koju ćete vi stranu otići zavisiće samo od vas. Moguće su obnove odnosa, ali i ulazak u novu, dosta snažnu ljubavnu priču.

 

Posao

 

Rakovi privatnici će imati zahtevan poslovni mesec, ali ako budete mudri i spori na odlukama, pogotovo tokom prve dekade oktobra – ostatak meseca može doneti dobre finansijske rezultate. Generalno gledano – pred Rakovima su promene u poslovnoj sferi, pa će se neki od vas tokom ovog perioda odlučiti za prelazak na drugo radno mesto ili promeniti firmu. Od ulaska u drugu dekadu meseca biće lakše ostvariti kvalitetnu komunikaciju sa kolegama i saradnicima ili pokrenuti nove saradnje i projekte.

 

Zdravlje

 

Oscilacije raspoloženja i dosta nervoze – što se može odraziti na stomačni i na respiratorni deo. Moguće su meteoropatske reakcije, ali i porast anksioznosti.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker