zvezde kažu

Detaljni mesečni horoskop za septembar za svaki znak & spisak astrološki važnih datuma

0

Saznajte šta vam zvezde spremaju za mesec septembar na planu ljubavi, posla i zdravlja.

Šta septembar donosi svakom hrooskopskom znaku?
Šta septembar donosi svakom hrooskopskom znaku?foto: Volodymyr TVERDOKHLIB/Shutterstock

U septembar ulazimo sa Suncem u znaku Device, Venerom u Vagi i retrogradnim Plutonom u Vodoliji. Retrogradni Saturn i Neptun se nalaze u znaku Riba, Uran u znaku Bika, a Jupiter i Mars u znaku Blizanaca. U znaku Lava su Mesec i Merkur.

 

1. septembra Uran kreće retrogradnim hodom u znaku Bika, donoseći nagle i velike preokrete najpre Bikovima, ali i Lavovima, Škorpijama i Vodolijama.

 

2.septembra Pluton se u retrogradnom hodu vraća u znak Jarca gde će boraviti do novembra ove godine. Ovaj period bismo mogli nazvati poslednjim talasom velikih promena koji će se odraziti najpre na Jarčeve, Ovnove, Rakove i Vage. Preseci i nov početak, a u kojoj životnoj sferi i u kolikom obimu će se odvijati – naravno da zavisi od natalnih postavki i predispozicija.

 

3. septembra imamo mlad Mesec u znaku Device u opoziciji sa Saturnom i kvadratu sa Jupiterom koji ukazuje na zahtevan period po pitanju poslovnih tematika, ali i zdravlja. Pred nama je vreme kada je obaveza mnogo, ali i vreme u kojem se treba odgovornije postaviti i prema mentalnom i prema fizičkom stanju organizma. Moguće je povećanje respiratornih i stomačnih tegoba, ali i jesenja depresija.

 

4. septembra Mars prelazi u znak Raka. Tokom novembra i decembra će boraviti u znaku Lava, da bi se u januaru 2025-e vratio u retrogradnom hodu u Raka, gde će boraviti sve do pred kraj aprila 2025-e godine. Pozicija tranzitnog Marsa u znaku Raka ukazuje na vrlo intenzivne emocije, ljubavne borbe i povređivanja, ali ukazuje i na pojačane turbulencije u porodičnom sektoru. Moguć je porast porodičnog nasilja, nacionalizma, destruktivnosti, problemi sa vodom, radovi u kući, štete u kući. Odluke donosimo pod uticajem snažnih emocija, povređenosti, usijane glave – pa je malo verovatno da su odluke donesene na ovaj način valjane na iole duži rok.

 

9. septembra Merkur prelazi u znak Device u kojem će boraviti do 26-og septembra. Ovo je povoljan period za posao, ako izuzmemo dane od 18-og do 22-og septembra koji će doneti blokade i otežanja u dogovorima, ali i pojačanu problematiku sa tehnikom i u saobraćaju.

 

Septembar je samo uvod u burnu jesen koja nas čeka
Septembar je samo uvod u burnu jesen koja nas čekafoto: Maria Markevich/Shutterstock

18. septembra imamo delimično pomračenje i pun Mesec u znaku Riba. Dani oko punog Meseca su dosta nepovoljni, psihološki izazovni i ovo je definitivno vreme kada se treba primiriti, ne praviti nikakve posebne planove, već se što više opuštati, mentalno i fizički resetovati.

 

22. septembra Sunce prelazi u znak Vage, a mi zvanično ulazimo u jesen.

Odmah dan kasnije, Venera prelazi u znak Škorpije. Inače, tranzit Venere kroz znak Vage kroz koji ona prolazi od 29-og avgusta do 23-eg septembra pogodovaće najpre vazdušnim znacima – Vagama, Vodolijama i Blizancima, mada će se „ovajditi“ i znak Lava i znak Strelca. Generalno, tranzit Venere kroz Vagu donosi emotivna i poslovna poboljšanja, dobre dogovore i ljubavni sklad. No, prelaskom u znak Škorpije Venera će dobiti jednu intenzivniju, drastičniju, pomalo mračnu crtu – pa možemo da očekujemo porast isključivosti, ljubomore, ali i tajnih veza, a kada je posao u pitanju – ovo ukazuje na veliku borbu za materijalnu stabilnost.

 

Septembar mesec je uvod u prilično vrelu i burnu jesen koja je ispred nas.

 

OVAN

Ljubav

Oni koji su u vezama od septembra ulaze u period u kojem je potrebno doneti važne odluke (ne morate baš istog trenutka, taj period traje sve do polovine proleća 2025-e) koje se tiču veze u kojoj ste. Neko će krenuti da sa partnerom pravi planove o zajedničkom životu, stvaranju porodice, prinovama, ali će biti i onih koji će ostati pomalo nesigurni i u razmišljanjima da li su spremni da se odreknu svoje samostalnosti i slobode. U svakom slučaju – nema razloga za žurbu, slušajte sebe – i svoju intuiciju, ali i svoja osećanja. Oni koji već žive zajedno ili su u braku – odličan je trenutak da pravite promene u domu, kupujete nekretninu, renovirate, popravljate, menjate nameštaj, da češće putujete i izlazite. Samo nemojte da se džapate. Slobodni – druga dekada meseca je fantastična za novo poznanstvo i jednu lepu ljubavnu priču.

Posao

Iako prilično uspešan, septembar će se pokazati kao dosta izazovan za vas. Izazove će donositi poslovna svakodnevica – najpre odnos sa kolegama, ali i vaša sposobnost da izađete na kraj sa obavezama koje imate. Nešto više otežanja u ovim segmentima očekujte u drugoj polovini meseca – kada je potrebno biti više strpljiv i istrajan u prevazilaženju prepreka. Ono što će vam ići dobro jeste potencijal da pokrenete nove, više nego dobre saradnje, a poslovna putovanja (naročito vezana za inostranstvo) donose uspeh.

Zdravlje

Dosta nervoze tokom celog septembra i mentalnog opterećenja. Što se fizičkog stanja organizma tiče – vrlo je osetljiv stomačni deo.

 

BIK

Ljubav

Slobodni Bikovi su znatno aktivniji tokom septembra – mnoštvo aktivnosti i druženja sa prijateljima, a moguća su i kraća putovanja, izleti (eventualno može postojati jača aktivnost preko društvenih mreža ili aplikacija za upoznavanje). Apsolutno postoji prostor da upoznate nove osobe, da vas one zaintrigiraju i pokrenu. Dobar trenutak za ulazak u novu emotivnu priču je u drugoj polovini septembra – tada su emocije posebno intenzivne a strasti jake. Zauzeti - dosta dobar period za partnerske odnose. Komunikacija je kvalitetna, razumevanje i dogovori postoje, a ovo je i dobar period da se pokrenu pomalo uspavane strasti i ožive emocije. Eventualno u drugom delu meseca može se pokrenuti po koji talas isključivosti, tvrdoglavosti, pa i ljubomore između vas dvoje – ali se ovo da prevazići.

Posao

Iako je sam početak meseca pomalo zahtevan za vas, već tamo od ulaska u drugu sedmicu septembra – za vas otpočinje dosta miran i korektan poslovni period. Vi ćete se lepo snalaziti u poslovnom okruženju, sa kolegama i saradnicima, a moguće je da tokom druge dekade septembra ostvarite i neki veći poslovni uspeh koji bi bio nagrađen kroz finansijsko poboljšanje ili neku novčanu nagradu. Manja tenzija sa nadređenima tokom poslednje nedelje septembra – prilagodite se i ne budite tvrdoglavi.

Zdravlje

Period je dobar da promenite neke navike – pogotovo one po pitanjima ishrane. Biće vam malo osetljiviji respiratorni sistem i stomačni deo.

 

 

BLIZANCI

Ljubav

Sve ono što se vezuje za dom, porodicu, stambeni prostor – može tokom prve polovine meseca povremeno donositi tenziju u partnerskim odnosima. Neće to biti velike stvari, pre sitnice – ali i te sitnice će biti dovoljne da se vas dvoje sporečkate ili raziđete u mišljenjima. Na svu sreću, trenutno ste i voljena osoba i vi ipak u fazonu da ne želite da dozvolite da vam bilo šta suštinski remeti mir, pa ćete uspevati da pronađete pravi model funkcionisanja da ovo prevaziđete. Za Blizance u vezama – ovo je mesec u kojem se mogu doneti značajne odluke vezane za vaš odnos – pa ukoliko želite da počnete da živite zajedno, da pravite veridbe ili da se venčavate – ma, samo napred! Slobodni Blizanci – mesec kao stvoren za flertovanje, ali i za ozbiljnije ljubavno vezivanje – pogotovo njegova druga polovina.

Posao

Prve dve dekade meseca donose nešto izraženiju poslovnu problematiku – najpre kroz lošiju komunikaciju sa nadređenima, ali i kroz dosta veliko opterećenje važnim, zahtevnim i odgovornim obavezama/projektima. Ukoliko razmišljate u pravcu većih poslovnih promena – ne žurite i dobro odmerite svaki korak. Malo je verovatno da do promene može doći brzo, pa se nemojte zaletati. Poslednja dekada septembra je povoljna, dobri dogovori, saradnje – ali i bolje finansije.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet i osetljivije zdravlje biće prisutni do ulaska u treću dekadu septembra. Moguće su prehlade i respiratorne infekcije, ali i problemi sa urinarnim traktom i stomakom.

 

RAK

Ljubav

Brzo će biti evidentna promena energije u partnerskim odnosima. Mars ulazi u vaš znak početkom septembra, što će svakako u pozitivnom smislu više pokrenuti vašu inicijativu prema voljenoj osobi, ali će doprineti i jačem talasu strasti. Emocije će biti veliki pokretač, pa je u ovom periodu moguće da neki parovi dodatno uozbilje odnos, da se odluče za važne korake u vezi ili da se čak bave planiranjem potomstva. Ono što treba izbegavati su ljubavni nesporazumi koji se mogu javiti zbog manjka komunikacije ili izbegavanja da popričate o nečemu što vam smeta – ukoliko vam nešto ne odgovara, razgovarajte sa voljenom osobom o tome, ne povlačite se u uvređeno ćutanje. Slobodni Rakovi – druga polovina septembra donosi prave ljubavne prilike – one koje vrede i koje su trajnog karaktera.

Posao

Dosta obaveza i jurnjave tokom celog septembra, a pogotovo tokom prve dve dekade meseca. Povremeno previše dinamičan tempo dešavanja može vas iscrpljivati i umarati. Posebnu pažnju obratite na komunikaciju sa saradnicima i dogovore – jer u drugoj polovini septembra može biti češćih nesporazuma, nerazumevanja ili zatezanja u pregovorima. Rakovi koji se bave privatnim biznisom – povoljan finansijski period je pred vama. Generalno – više troškova vezanih za dom i porodicu.

Zdravlje

Dobar mesec za fizičku aktivaciju – vreme je da se pokrećete, prijaće vam. Moguće su povremene respiratorne tegobe ili problemi sa varenjem.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker