Glavna ženska planeta i njen uticaj

Gde je i kakva je vaša Venera: U Biku senzualna, u Vagi elegantna a u Strelcu nemirna...

0
Položaj Venere u ženskom horoskopu je jedna od najvažnijih odrednica. On nam otkriva kakve su dame u ljubavi, kakve muškarce vole i da li lako praštaju...

 

Venera u Devici

 

foto: Profimedia

Evo nam je i pametnica. Ona možda nije čula da je ljubav slepa i pomalo ćaknuta. Ali ona je uporna i spremna je da sa ljubavlju sedne u klupu i da zajedno pređu nepročitane lekcije. Spremna je da radi na svom ljubavnom odnosu samo ukoliko je sigurna da je to ono pravo. Želi odmah ozbiljnu vezu i zašto bi se sad ona se zaljubljivala, ako to nije siguran ljubavni put. I iz tog razloga u potrazi ili čekanju da se spotakne o pravog muškarca ona propušta šanse.

 

Ali dobro, nije bila na tom času gde su pričali o tome kako odnos treba da se razvija, da se ljubav vremenom budi i da je nemoguće odmah znati da li veza ide ozbiljnim ili neozbiljnim pravcem. Voli detalje, sitnice, sklona je analizi a baš zbog toga mogla bi jednom, onako za promenu da pobaca sve te brojke, papire, za i protiv i da se jednostavno prepusti svojim osećanjima.

 

Venera u Vagi

 

E ovo je prava žena, elegantna i šarmatna. Blage naravi, nežna, srdačna i uvek je predusetljiva prema drugima. Nije dovoljno fleksibilna i kada se razočara može otići u krajnost. Poseduje dobar ukus i sklonost ka umetnosti.

 

Emotivne je prirode i svoje emocije ne skriva ali je u isto vreme jako ranjiva. To su žene sa lepim manirima, nisu nikako površne i u sto vreme su sasvršene žene ali i savršene ljubavnice. Nikad ne mogu da budu bez partnera. U tome i jeste čar ljubavi. Ona se lako zaljubljuje, pomalo je nerealna kada su emocije u pitanju i često ne sačeka pravog muškarca i onda luta. Ali je uporna u tom svom lutanju za ljubavlju.

 

Venera u Škorpiji

A sad jedna opasnica koja sve karte drži čvrsto u rukama. Sa njom nema zezanja. Ona prihvata sve ili ništa, kad voli onda je to veoma intezivno i duboko. Neustrašiva je i kada je ugrožena ili kad oseti da će joj neko uzeti njen plen, postaje jako posesivna i ljubomorna. Ne priča mnogo o sebi, ali je odličan detektiv, tako da lako sazna sve o osobi koja joj se dopadne.

 

Ekstremna je u toj svoj ljubavi ili voli ili se sveti. Emocije su joj važne ali strast igra najveću ulogu. Putem seksa zna da dobije sve što poželi. Vešta je da partnera u ljubavi potpuno podredi svojim zadovoljstvima, ali takođe zna da mu pruži takvu bujicu emocija i vatromet strasti da mu ni na kraj pameti ne pada da nešto pokuša da promeni u njihovom odnosu.

 

Venera u Strelcu

 

Ona je kul žena, avaturističke prirode i nesmirena. Zbunjujuća je sa vremena na vreme, u sukobu sa mirnim ljubavnim životom ( mada je to drži kratko vreme ) i sa željom za slobodom. Kod nje želja za osvajanjem novih prostranstava i sticanjem novih iskustava raste sa godinama. Uvek je za dobar provod, dobar je prijatelj, zna da koketira i ponosna je na svoju otvorenost.

 

Ne voli dosadnu rutinu, kočnice ili preterano patetične emotivne scene. I veoma lako odlazi, čak ni ne pati, samo spakuje kofere kad oseti da se guši u nekom emotivnom odnosu. I ona uživa u svakom trenutku ljubavnog života, voli spontano i super se zabavlja.

 

Carica: Šta krije tarot karta ovog meseca?

 

Venera u Jarcu

Ovde vidimo potrebu, želju, žudnju za bezuslovnom ljubavlju koja će trajati večno, odnosno do kraja. Prava ljubav traje. Ako krene teško i to putem nevoljenosti, nezadovoljstva, hladnoće ove osobe dosta dugo ostanu lojalne porodici, braku, nekoj lepoj, ali lažnoj slici skladne porodice.

 

Ne žele izneveriti svoje bližnje, a u isto vreme nije spremna za rizik upuštanja u nešto novo. Jedno je ugled, a drugo prava istina. Neki se čvrsto drže odnosa jer ima pruža osećaj materijlane sigurnosti, dok drugi i ulaze u odnose zarad toga. Ovde treba biti dovoljno jak, hrabar kako bi u sebi pronašla ono šta želi i čemu teži. Veoma je dobra u skrivanju, kontrolisanju svojih osećanja jer misli da će tako sakriti svoju ranjivost.

 

Venera u Vodoliji

 

Najbolja prijateljica, interesantna i veoma laka za održavanje ako joj date prostora. Otvorena je prema budućnosti, ne voli tradicionlanu ljubav već je okrenuta savremenim tokovima emocija. Ne voli pravila, provokativna je, uživa u opuštenim i neobičnim odnosima.

 

Kada pokušate da je ograničite na bilo koji način, možete samo da stanete i da gledate kako se polako udaljava. Ona je već krenula ka nečemu novom i uzbudljivijem. Ona je drugačija, zna da šokira partnera sa vremena na vreme, ali u tome je njena čar. Nije ljubomorna ni posesivna i sve se odvija na bazi drugarstva i slobodne volje.

 

Venera u Ribama

Žena koju samo treba bezuslovno da volite i ništa drugo. Sanjalica, veoma šarmatna, ćudljive prirode, neobična i meka srca. Sentimentlna, odana i spremna sve da učini za osobu do koje joj je stalo. Ima suptilni karakter i rafinisana osećanja.Emocije je vode kroz život, ali ih prikriva jer je stidljiva i nenametljiva. Živi u svom svetu u kome se prepliću san i java.

 

Žudi za ljubavlju i zavisi od emotivnog i seksualnog života. Svoje ljubavne partnere idealizuje i traga za savršenom ljubavi. Zna istinski da voli i spremna je da žrtvuje sopstvene potrebe. Insiprativna je, ali se dobro i prilagođava, mada nekad pretera pa ostane razočarane. Najviše je privlače muškraci koji su tajnstveni, pomalo zauzeti i oni koji su neuhvatljivi. A takva je ona, zar ne?

makonda-tracker