ZAVIRITE MEĐU ZVEZDE

Turbulentnih mesec dana je pred nama! Šta sezona Škorpije donosi svim znacima Zodijaka? (od 22. oktobra do 21. novembra)

1

Dobrodošli u misterioznu sezonu Škorpije – koja stiže 22. oktobra i traje do 21. novembra. Ona donosi transformacije i emocionalne vibracije, koje će imati uticaja na vaš život. 

VELIKI HOROSKOP ZA POLOVINU OKTOBRA  I NOVEMBRA
VELIKI HOROSKOP ZA POLOVINU OKTOBRA I NOVEMBRA foto: Julia Strekoza/Shutterstock

Bez obzira na horoskopski znak, svi će biti u potrazi za dubokim, duhovnim istinama dok se novi putevi otvaraju pred vašim očima. Na mladom mesecu 1. novembra u Škorpiji, postavite svoj cilj i trudite se da ga ostvarite u danima koji su pred vama. 

 

Pluton — planeta isceljenja i kolektivnih promena — sedi na jednom od najmoćnijih mesta na nebu pre nego što uđe u Vodoliju 19. novembra. Ova promena jednom u veku završava evolucionu fazu koja je počela još u 2008!

 

Čak i ako su delovi nas i dalje nostalgični za prošlošću, idemo napred kolektivno i lično. Ovo postaje veoma očigledno čim stigne 3. novembar, kada se vođeni Mars sukobi sa Plutonom da bi rasplamsao snažnu želju za uspehom.

Srećom, ova sezona donosi i uticaj Urana, još jednog nebeskog velikog igrača čiji je zadatak da nas oslobodi ustajale energije koja nas možda sprečava da dostignemo istinsku genijalnost.

 

Sve promene koje stignu 24. oktobra, 30. oktobra i pun mesec 15. novembra dolaze kao oblik oslobođenja, čak i ako u ovom trenutku može izgledati drugačije.

 

Na kraju, obratite pažnju na teme koje se pojavljuju u vašem životu oko 3. novembra, kada Mars uđe u Lava, jer će vam to dati naznake o ličnom poslu koji ćete raditi kada retrogradnost Marsa stigne početkom decembra.

OVNOVE ČEKA UZBUDLJIVIH MESEC DANA
OVNOVE ČEKA UZBUDLJIVIH MESEC DANAfoto: Shutterstock / Dzhulbee

Ovan

 

Pred vama je snažna sezona i biće važno kako ćete reagovati! Škorpija vlada sektorom transformacije vašeg grafikona, što znači da ćete biti duboko u režimu introspekcije, pokušavajući da shvatite nešto važno.

 

Tražite odgovore i sigurno ćete ih pronaći tako što ćete uroniti u bilo koje ezoterične i misteriozne prakse, poput tarota i astrologije. Dozvolite sebi da uđete duboko u sebe, posebno između 23. oktobra i 3. novembra, kada se vaša planeta (Mars) sukobljava sa Plutonom, planetom transformacije. Napetost koju osećate tokom ovog vremena daće vam naznake šta treba da promenite u vašem životu.

Tokom ovog dugog procesa, bili ste inspirisani da povratite svoju moć, koja je bila dobra, ali i intenzivna. Ovaj proces se završava kada dođe 19. novembar, pa odvojite trenutak da odate počast ovom neverovatno transformativnom procesu u kojem ste bili. Ovo, naravno, takođe uključuje dopuštanje sebi da osetite čitav spektar emocija bez osuđivanja, možda vam je potrebno vreme samo da biste sve to obradili.

 

Bik


Tokom sezone koja je pred vama, vaš fokus će biti na odnosima—odmeravanju, produbljivanju, a možda čak i ponovnom pregovaranju o njima. Jedan od njih posebno bi mogao biti stavljen pod mikroskop oko 28. oktobra, kada se Venera sukobi sa Saturnom. Ovo će biti vreme da budete potpuno iskreni kada su u pitanju vaše granice, kao i vaša očekivanja za budućnost.

 

BIKOVI ĆE  BITI USPEŠNI I SREĆNI
BIKOVI ĆE BITI USPEŠNI I SREĆNI foto: Dzhulbee/Shutterstock

Kada stigne novi mesec 1. novembra, počinje da se formira dugoročna lična veza ili poslovno partnerstvo. Ovo bi bila fantastična noć za postavljanje namera o tome koga želite u svom životu - bilo da su to romantične ili profesionalne veze, kao i prijateljstva.

 

3. novembar je važan dan kada ćete možda imati neke ozbiljne spoznaje o ravnoteži između života i posla, posebno ako radite od kuće. Ako primetite da nešto treba da se promeni, ulazak Marsa u vaš kućni sektor mogao bi da vas navede da reagujete. Do trenutka kada dođe pun mesec 15. novembra, možda ćete odlučiti da uklonite sav nered u pokušaju da očistite energiju u svom prostoru. Na kraju krajeva, ovaj pun mesec se dešava u vašem znaku, donoseći najbolju priliku u godini da uklonite ono što vam više nije potrebno.

Blizanci


Dok ulazite u sezonu Škorpije, postavite nameru da mudro koristite svoju energiju. Život na poslu će biti veoma produktivan, jer će vaše opterećenje najverovatnije biti malo veće od uobičajenog. Od marta 2023. Saturn, planeta samosavladavanja, pomaže vam da produbite svoju posvećenost karijeri.

 

Tokom protekla četiri meseca, dok je Saturn bio retrogradan, bili ste pozvani da pogledate svoje strategije za uspeh. I dok se prstenasta planeta budi iz svog četvoromesečnog sna,  najverovatnije ćete uložiti više vremena, truda i snage mozga da pokažete univerzumu da mislite na posao.

RAKOVE ČEKA USPEH U NAREDNIH MESEC DANA
RAKOVE ČEKA USPEH U NAREDNIH MESEC DANA foto: Shutterstock/ANTON URICH

Rak


Volite sezonu Škorpije, jer je to doba godine tokom kojeg vam univerzum pravi prostor da se opustite, zabavite i uživate u životnim zadovoljstvima. Venera koja putuje u vašem radnom sektoru do 10. novembra znači da ćete biti zauzeti na poslu, ali ćete i dalje imati vremena da uživate u kvalitetnom vremenu sa onima koje volite. Romantika će vam biti naglašena oko mladog meseca 1. novembra, postavljajući temelje za razvoj novog prijateljstva. Ako ste već u ozbiljnom partnerstvu, većina vaših razgovora biće usredsređena na novac, resurse i lične vrednosti.

 

Tokom sukoba Marsa sa Plutonom 3. novembra, možda ćete primetiti neusklađenost prioriteta između vas i romantičnog (ili poslovnog) partnera, kada će kompromis postati važan da bi se stvari nastavile dalje. Pošto je ovo dugoročan uticaj (koji se produžava do početka 2025.), nemojte se osećati kao da morate odmah da „shvatite stvari“.

 

Na kraju, ulazak Plutona u Vodoliju 19. novembra menja način na koji se odnosite prema drugima u narednih dvadeset godina! Sezonu Škorpije zatvarate sa jačom fascinacijom za astrologiju, Tarot i isceljujuću energiju — i počevši od sada, sve mistične stvari postaju pokretači vaše lične evolucije.

 

Nastavaka na sledećoj strani...

 

HOROSKOP ZA OKTOBAR I NOVEMBAR
HOROSKOP ZA OKTOBAR I NOVEMBAR foto: Shutterstock / Billion Photos

Lav


Ovo je sezona na koju treba obratiti pažnju, jer će vam dati uvid u način na koji ćete se transformisati dok prelazimo iz 2024. u 2025.! Možda provodite mnogo vremena sa porodicom ili odabranim plemenom, možda čak i idete niz sećanje ili dostižete dublje nivoe povezanosti. Ali zbližavanje nije uvek lako, kao što možete primetiti oko 24. oktobra i 3. novembra, kada se Pluton aktivira u vašem sektoru odnosa.

 

Ako sada dođe do neslaganja, istražite razloge za bilo kakvo osećanje besa. Iskreno ih ispitujući, možete postati svesni kako se menja način na koji se tvrdite. Počevši od ovog meseca, vaši najbliži odnosi se intenziviraju kako moćni Pluton ulazi u Vodoliju. Ono što vidite kod drugih — bilo pozitivno ili negativno — odražava nešto o vašoj ličnosti dok vaše veze postaju vaše sredstvo za ličnu evoluciju u narednih dvadeset godina!

 

Budite fleksibilni tokom punog meseca 14. novembra ovog meseca, koji donosi energiju promene u vaše profesionalno okruženje. Teče sa usponima i padovima sada vam daje pristup genijalnosti i kreativnoj energiji univerzuma, pa pokušajte da smislite pozitivne vesti za svaku vest koju biste mogli da primite.

ŠTA KAŽU ZVEZDE ZA DEVICE U NAREDNIH MESEC DANA?
ŠTA KAŽU ZVEZDE ZA DEVICE U NAREDNIH MESEC DANA?foto: Shutterstock

Devica


Dok vaša planeta, Merkur, putuje dubokim nebom Škorpije do 1. novembra, bićete veoma fokusirani na završetak istraživačkog ili pisanja projekta. U okviru ovog procesa, možete posebno da preuzmete briljantnu ideju oko 30. oktobra, tako da nemojte odbacivati intuitivne bliceve, čak i ako vam se čine previše čudnim ili „tamo negde“.

 

Na početku sezone, sve vodi ka pobedničkom trenutku za vašu karijeru tokom godišnje opozicije Venera-Jupiter, što predstavlja sreću u ovom sektoru vašeg života. Ovo bi takođe moglo biti povezano sa partnerstvom koje se formira između 4. i 15. novembra, kada se kosmički učitelj Saturn budi iz svog četvoromesečnog retrogradnog sna. Energija planete sa prstenom naglašava mogućnost udruživanja snaga sa nekim ko bi mogao da dopuni vaše već oštre sposobnosti i sposobnosti.

 

Zbog uticajne opozicije Mars-Pluton, ova sezona takođe donosi kretanje u vašim prijateljstvima. Aktivan između 22. oktobra i 4. novembra, mogao bi da izazove tračeve, pa čak i dramu u krugu vaših prijatelja. Iako se možda čini kao dobra ideja da se sada prepustite sočnom slušanju abrova, imajte na umu da ako to učinite, možda ćete otvoriti vrata priči koja će se razvijati u narednim mesecima. Postavljanje granica sada je vaša najbolja opcija!

Vaga


Predstojeća sezona obećava da će biti uzbudljiva za sve Vage. Ali umesto da se fokusira na vaš lični život, nebo vam skreće pažnju na vašu karijeru, naglašavajući potrebu za ravnotežom, kao i jasnim granicama. Oko 4. novembra, možda ćete morati da radite prekovremeno, i iako se neki zahtevi šefova ili kolega mogu činiti prihvatljivim, izgovaranje da bi moglo da vas podstakne na pregorevanje u budućnosti.

 

Radi se o tome da radite pametnije, a ne nužno i teže, tako da započnite sezonu na pravi način pronalaženjem neobičnih (ali briljantnih) načina da se nosite sa zahtevima vaše industrije, između 24. i 28. oktobra.

VAGAMA JE NAROČITO VAŽAN JEDAN DAN U NOVEMBRU
VAGAMA JE NAROČITO VAŽAN JEDAN DAN U NOVEMBRU foto: ANTON URICH/Shutterstock

Neki od projekata koji su bili odloženi ili su već neko vreme bili u pozadini mogli bi da povrate brzinu kada se legendarna prstenasta planeta (Saturn) probudi iz svoje duge retrogradnosti 15. novembra. Očekujte da će se vaše prijemno sanduče popuniti čak i pre ovog datuma—na kraju krajeva , bogata Venera će biti u vašem sektoru komunikacija do 10. novembra.

 

 Konkretno, 3. novembar je srećan datum za isporuku važnih stvari ili aplikacija koje možda imate u pripremi.

 

Škorpija


Sa vaša dva planetarna vladara, Marsom i Plutonom, superaktivnim na nebu, ova rođendanska sezona obećava da će biti jedna od vaših najmoćnijih! Univerzum će vam otvoriti put da radite ono što najbolje radite, a to je transformacija iznutra ka spolja.

 

Tokom čarobne faze mračnog meseca ove sezone 30. i 31. oktobra, stvorite prostor za kontemplaciju da zumirate velike teme koje su se desile za vas između 2008. i sada. Imajući to na umu, kako vidite sebe da promenite fokus u narednih dvadeset godina? Zapišite te namere na mladom mesecu 1. novembra, koji se dešava u vašem znaku, noseći energiju dugoročnog uspeha!

3. NOVEMBAR JE KLJUČIN DATUM U MESECU
3. NOVEMBAR JE KLJUČIN DATUM U MESECU foto: ANTON URICH/Shutterstock

Sa Marsom koji ulazi u vaš sektor karijere 3. novembra, a kasnije tokom godine ostvaruje retrogradno stanje, vaša karijera može biti spremna za neka prilagođavanja. Obratite pažnju na sve teme, poruke ili događaje koji se sada dešavaju, jer će osvetliti šta treba da ide i na šta da se fokusirate umesto toga.

 

U okviru ovog procesa transformacije, Škorpione, ključno je zapamtiti da da biste dobili drugačije rezultate, morate takođe promeniti svoj način razmišljanja, kao i svoje navike. Ovo će postati očigledno 28. oktobra, 30. oktobra — a posebno u vreme punog meseca 15. novembra.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

VELIKI HOROSKOP ZA OKTOBAR I NOVEMBAR
VELIKI HOROSKOP ZA OKTOBAR I NOVEMBAR foto: Shutterstock / Kaspars Grinvalds

 

Strelac


Ova sezona vam donosi idealnu kombinaciju zabavnih, prijatnih i hladnih vibracija, Strelčeve. Dve planete (Sunce i Mars) će se udružiti kako bi raspalili vašu želju da se odmorite, opustite i spavate duže noći.

 

Ovo će biti posebno tačno kada krenemo u super-nabijeni sukob Mars-Pluton 3. novembra, koji bi vas mogao zbuniti oko nezgodne situacije koja uključuje novac, intimnost ili važan dogovor ili ugovor. Usput, ovo nije vreme za rizikovanje – umesto toga, najbolje je uzeti oprezan pristup, jer je ovo dugoročna energija koja će nas odvesti od 2024. do 2025. godine.

VELIKI HOROSKOP ZA JESEN ZA STRELCA
VELIKI HOROSKOP ZA JESEN ZA STRELCA foto: Shutterstock / ladyphoto

Romantika je još jedna oblast života koja vam je slatko naglašena u naredne četiri nedelje. Za početak, ljubavnica Venera koja putuje u vašem znaku do 10. novembra razbija vaš šarm do krova! Jasno je da je ovo ogromna ruka pomoći kad god se družite i upoznajete nove ljude, kao i romantične izglede.

 

Saturn koji se probudi iz svog dugog sna 15. novembra može ponovo podstaći vašu želju da budete ozbiljni u pronalaženju partnera koji, poput vas, živi život na zabavan, duhovan i optimističan način. Možda ćete to čak početi da osećate 4. novembra, pod Suncem-Saturnom, što ukazuje na mogućnost dugoročne veze.

 

Jarac


Ova sezona Škorpije obećava da će biti jedna od vaših najmoćnijih! Kako i na koje načine ste se promenili od 2008. godine? Tada je moćni i transformativni Pluton prvi put ušao u vaš znak, ostavljajući zauvek 19. novembra. U periodu od sada do 3. novembra, mogli biste imati neke velike spoznaje o tome ko ste postali, kuda ste krenuli, a ko (a ko nije). ) 

Na više načina, ovo izgleda kao važna matura, pa se pobrinite da se proslavite putovanjem preko okeana ili poklonivši sebi spa dan. Dani između 3. i 9. novembra bili bi idealni da se razmazite.

 

Ako su se određeni lični ili profesionalni projekti odvijali sporo poslednjih nekoliko meseci, to bi se moglo promeniti kada se vaša planeta (Saturn) probudi iz svog dugog nebeskog sna 15. novembra. Komunikacija će postati prioritet, što će najverovatnije doneti potrebu za pisanjem rada, predlogom ili možda polaganjem važnog ispita.

Vodolija


Koliko ste ostali verni svom osećaju autentičnosti, Vodolije? Za vas je cela ova sezona obojena epskim ulaskom Plutona — planete transformacije — u vaš znak. Ovaj spor, ali dubok uticaj će vas naterati da izvršite neophodne promene da biste se vratili u kontakt sa svojom ličnom moći. Dok budemo ulazili u 19. novembar, možda ćete napraviti značajne promene u svom životu, uklanjajući sve navike, imovinu i sve što vas sprečava da sledite svoje najistinitije snove i želje.

 

Između 22. oktobra i 4. novembra, možda ćete dobiti neke spoljne povratne informacije—ali ove promene su neizbežne, tako da što pre vi, kao i drugi, uđete u njih, stvari će biti lakše.

 

Škorpija vlada vašim sektorom karijere i javnom vidljivošću, tako da možete očekivati napredak u ovoj oblasti vašeg života. Mlad mesec 1. novembra, posebno, mogao bi da donese početak projekta, ugovora, pa čak i potpuno novog posla ili putanje karijere. Do 15. novembra moglo bi postati očigledno kako će ovaj početak doneti snažan osećaj sigurnosti dok glavni učitelj Saturn aktivira svoju moć u vašem sektoru novca. Biće neophodan naporan rad - a vi ste voljni da zasučete rukave i pređete na posao!

 

Ribe


Bogata Venera će biti na vašoj strani ove sezone, pomažući vam da napredujete u karijeri do 10. novembra. Iako ćete možda naići na prepreku ili kašnjenje oko 28. oktobra, do 3. novembra bićete srećni što ste uložili sve svoje truda i optimizma u ovoj oblasti vašeg života.

RIBE ČEKA SJAJNIH MESEC DANA
RIBE ČEKA SJAJNIH MESEC DANA foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Sve je ovo deo velikog plana koji nebeski majstor učitelj Saturn ima za vas, a koji uključuje stvaranje nečega u vašem životu što će trajati test vremena. Pritisak da uspete možda ćete osećati snažno oko 15. novembra kada se Saturn budi iz retrogradnog stanja deo je ovog plana; vreme da zasučete rukave da nastavite da manifestujete život svojih snova.

 

Vaša druga velika vest ove sezone je da Pluton – planeta transformacije – ulazi u jedan od duhovnih sektora vaše karte. Počevši od 19. novembra, možda ćete primetiti želju da radite sa bilo kojim mističnim ili psihološkim praksama koje vam pomažu da dostignete dubok osećaj isceljenja. Snimanje vaših snova i njihovo dekodiranje sada bi moglo biti posebno korisno. Ako odlučite da istražite svoja noćna sanjarenja, 1. novembar mlad mesec je idealan trenutak za početak.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Počela su važna dešavanja na nebu 

 

makonda-tracker