za jedan znak je posebno bitno

Koji je najsrećniji dan u nedelji? Astrolozi kažu – sve što vam je važno odložite za tad, a evo i zašto

0

Pripadnicima svih horoskopskih znakova je jedan dan u sedmici srećan, ali za jedan znak Zodijaka naročito! Tajna je u planeti koja upravlja njim.

Danima u nedelji, kao i znakovima Zodijaka, upravljaju određene planete, a to određuje i koji će dan biti najradosniji.
Danima u nedelji, kao i znakovima Zodijaka, upravljaju određene planete, a to određuje i koji će dan biti najradosniji.foto: Maria Markevich/Shutterstock

Kao što svaki horoskopski znak ima svoju planetu koja vlada njime, tako je i sa danima u nedelji, kažu astrolozi.


Nedelja je tako dan Sunca, koje se u astrologiji posmatra kao planeta iako je zapravo zvezda, a isto je i sa satelitom Mesecom, koji je vladar ponedeljka, dok je subota dan kojim upravlja Saturn.


Nedelja je stvorena za veselje, ponedeljak za razmišljanje, a četvrtak za klađenje i sreću jer je u pitanju – navodno najsrećniji dan u sedmici!

Zašto je četvrtak najsrećniji dan u neelji?


Četvrtak na svim skandinavskim jezicima zvuči slično: Norvežani, Šveđani i Danci ga, recimo, zovu torsdag, a Finci torstai. Otud i u engleskom Thursday. Značenje je svude isto – "Torov dan". Nazvan je, naravno, u čast Toru, nordijskom bogu groma i božanstva bliskog rimskom Jupiteru, kao i Zevsu, vrhovnom grčkom bogu, odnosno slovenskom Perunu.

 

Četvrtak se smatra najsrećnijim danom u godini
Četvrtak se smatra najsrećnijim danom u godinifoto: mayu85/Shutterstock

Astrološki gledano, Jupiter je i vladar Strelca, a u prošlosti se smatrao onim koji upravlja znakom Riba. Ova planeta povezana je sa srećom, lakoćom, napredovanjem, avanturama, epskim putovanjima i trajnim optimizmom.


U sistemu planeta on se smatra najšašavijim, najopuštenijim, najbezbrižnijim, planetom koja donosi blagoslove i podstiče nas da verujemo da najbolje tek dolazi i da radosno pijemo iz čaše života, uz obećanje da će ona ponovo biti puna!

Zato se veruje da je četvrtak najsrećniji dan u nedelji, da smo tada najpozitivniji i da nam Univezum vraća pozitivnu energiju. Svaki horoskopski znak, inače, ima svoje srećne dane, a kada je reč konkretno o četvrtku, on je najsrećniji Strelčevima, čiji je vladar Jupiter, pa je moć ovog dana navodno još veća.

 

Stelčevima vlada Jupiter, najsrećnija planeta, koja je ujedno i vladar četvrtka
Stelčevima vlada Jupiter, najsrećnija planeta, koja je ujedno i vladar četvrtkafoto: Dzhulbee/Shutterstock

Ukoliko verujete u astrologiju, stoga, obavezno važne odluke i događaje odložite za četvrtak, naročito ako ste rođeni u znaku Strelca.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Astrolog o retrogradnom Merkuru

 

makonda-tracker