tumačenje

Ako u natalnoj karti imate OVU POZICIJU, čeka vas SREĆA: U vašoj blizini SVI žele da budu jer privlačite samo najbolje

0

Planeta Jupiter veoma je značajna za natalnu kartu, a ukoliko se nađe u ovom znaku – to je odlična polazna tačka za život u radosti i bezbrižnosti

vrlo je važno gde vam se u natalnoj karti nalazi jupiter
vrlo je važno gde vam se u natalnoj karti nalazi jupiterfoto: berni0004/Shutterstock

Astrolozi objašnjavaju da položaj planeta u natalnoj karti – odnosno mesta nebeskih tela u trenutku vašeg rođenja – umnogome utiče na naš karakter, tok života, sklonosti, koliko nam je sudbina naklonjena...


Postoje pozicije koje se smatraju negativnima, poput Ovna u Saturnu, dok ima i onih koje su pozitivne i donose samo dobro osobi koje ih imaju u natalnoj karti.


Jedna od takvih – po mnogima i najmoćnija – jeste pozicija Jupitera u Strelcu, a za ljude koji su rođeni u njoj smatra se da su na svet došli pod srećnom zvezdom.

 

Jupiteru je potrebno 12 godina da prođe svoj put oko Sunca, a poznat je po muškoj energiji i pravilima Riba i Strelčeva. Jupiter se u Strelcu oseća kao kod kuće i stvara vrlo moćnu poziciju da do izražaja dođu svi njegovi kvaliteti.


Zbog svoje vatrene prirode, Strelac obožava avanturu i putovanje, vrlo je nestalnog duha i visokomoralan. Pravila im nisu mnogo važna, ne drži ih mesto, a u ljubavi ne pate dugo – čim se ljubav ugasi, oni dižu sidro i nastavljaju dalje.

 

Strelac je horoskopski znak u kom se Jupiter oseća kao kod kuće
Strelac je horoskopski znak u kom se Jupiter oseća kao kod kućefoto: Shutterstock / Allexxandar

Vladar Strelaca je, inače, upravo Jupiter, zbog čega je idealno ukoliko vam se u trenutku rođenja ova planeta nalazila u njegovom polju. Tako se dupliraju i jačaju potreba za istraživanjem i radoznalost, a ovakve osobe su sklone da raspravljaju o hipotetičkim situacijama, bolje razumeju apstraktno, druge sredine i kulture.


Nije im strano da se bore da druge uvere u ono u šta i sami veruju, vrlo su uporni, topli i otvoreni za druge.


Kada je u pitanju karijera, sve što se tiče razmišljanja i intelektualnosti im dobro leži, a uživaju da dele svoja znanja s drugima, pa se odlično snalaze kao profesori. Prava su inspiracija drugima, a posebno ljudima prija njihov stav da je sve uvek u redu, koliko god situacija ponekad bila teška.

 

jupiter u strelcu najpovoljnija je pozicija neke planete u natalnoj karti
jupiter u strelcu najpovoljnija je pozicija neke planete u natalnoj kartifoto: AstroStar, Shutterstock

Zanimljivo je da osobe s Jupiterom u Strelcu mogu često biti gojazne, ali pošto vole sport (i vrlo su zadovoljni kad imaju konkurenciju) uz malo truda mogu da rade na tome.

 

 

BONUS VIDEO

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?

 

makonda-tracker