astro prognoze

MISTIČNA otkrića & oluje osećanja: Šta nam donosi RETROGRADNI NEPTUN u Ribama i za koga će biti sudbonosan? (od 2. jula)

0

Stiže nam retrogradni Neptun početkom jula i donosi poniranja, neobične snove, otkrića, duboku psihologiju i iskustva.

Od 2. jula počinje retrogradna faza Neptuna.
Od 2. jula počinje retrogradna faza Neptuna.foto: Ironika/Shutterstock

Počinje najmističniji tranzit godine – Neptun ulazi u retrogradnu fazu u znaku Riba, od 2. jula do 7. decembra. Ovo sazvežđe se smatra "domom za plavu planetu", što znači da će pozicija biti što produktivnija za realizaciju energije planete.

 

U astrologiji, znak Riba je odgovoran za snove, Boga i misticizam, našu vezu sa suptilnim svetom, a Neptun (vladar Riba) je prototip čarobnjaka, psihologa, mistika i hipnotizera. Kada se okrene, želi da nas bukvalno „uroni“ u okean onih emocionalnih iskustava i osećanja koja su potrebna za naš duhovni razvoj

 

Zato ćemo od 2. jula do 7. decembra svi imati mistično poniranje u emocionalne vezanosti, osećanja i potisnute snove, kao da Neptun želi da prestanemo da besciljno živimo svoje senzacije. Neptunu će u tome pomoći i Saturn, koji će nas fiksirati na one emocije koje ne želimo da primetimo. Ovo se dešava zato što je važno da razumete šta je vaš krajnji cilj kada su u pitanju odnosi, ljubav, kreativno ispunjenje

 

Kada je planeta u retrogradnoj fazi, ona je što bliže Zemlji i, takoreći, svojim svojstvima vrši pritisak na ljude. Retrogradni Neptun može doneti talas mističnih otkrića, neobičnih snova i fenomena.

 

Takođe vas može uroniti u tako jake emocije da ćete zaljubljivanje ili bilo kakvo iskustvo doživeti na preuveličan način. Pun Mesec 18. septembra biće posebno svetao – tada nas sve očekuje cunami i oluja osećanja.

 

Od 2. jula do 7. decembra Neptun će biti poput hvatača snova – privlačiće nam događaje koji će biti čudni, neshvatljivi i proživljeni kao noćni snovi. Na primer, možda će biti susreta sa ljudima iz prošlosti, ali ćete te ljude videti u potpuno drugačijem svetlu. Kao da ste se probudili iz fatamorgane i sve je postalo očigledno.

 

Stiže nam period neobičnih i mističnih snova...
Stiže nam period neobičnih i mističnih snova...foto: Stereo Lights/Shutterstock

Za koga će retrogradni Neptun biti sudbonosan?

 

Retrogradni Neptun će najviše uticati na znak Riba, jer će prolaziti kroz ovo sazvežđe i primorati vas da se češće vraćate u prošlost. Mnoge Ribe će želeti da se vrate starom imidžu, a takođe će shvatiti da treba dublje da prožive svoje iskustva.

 

Za znak Device, retro Neptun takođe neće biti ništa manje važan, jer će ih naterati da ozbiljnije razrade pitanja odnosa, emocionalne odgovornosti i dužnosti u paru. Kao da morate da skinete ružičaste naočare i naučite da gledate u svoje partnere kakvi jesu. U suprotnom, postoji rizik da upadnete u vrtlog neuzvraćene ili tragične ljubavi.

 

 

Neptun u Ribama — tarot verzija

 

Među tarot arkanama, znak Riba najbolje opisuje arkanski Mesec, koji je odgovoran za nesvesnost osobe i odnosi se na onu žensku inkarnaciju žene koja se zove Velika starica. Ima srebrnu kosu, simbol mudrosti i iskustva koje je proživela — videla je kako se pojavljuje život i kako dolazi smrt. Ona zna za one strahove i demone, vatrene fantazije i duboka iskustva koja nisu svima poznata zbog godina. Zato karta Meseca oličava informacije o najnesvesnijim željama, šta se krije pod okriljem noći, snova i odraza.

 

Neptun u Ribama ima i svoju tarot verziju
Neptun u Ribama ima i svoju tarot verzijufoto: T.Den_Team/Shutterstock

U tarotu Neptun odgovara karti Obešenog čoveka – vizionara koji dolazi do svesti kroz nepomično sagledavanje stvarnosti iz neobičnog ugla. Kombinujući ove dve karte, možemo sa sigurnošću reći da ove dve arkane obećavaju proces sazrevanja neke vrste dubokog razumevanja za svaku osobu. I na kraju, ovo može postati emocionalno izlečenje onih mentalnih trauma koje bi mogle biti povezane sa porodičnom linijom po majci.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Astrolog otkrila tajni put koji će šokirati mnoge, OVAJ MESEC JE KLJUČAN

 

makonda-tracker