astrologija

Venera ulazi u Ribe i donosi TEKTONSKE PROMENEu LJUBAVI: Šta čeka sve znakove Zodijaka od 11. marta do 5. aprila?

0

Od 11. marta Venera napušta Vodoliju i ulazi u Ribe, u znaku njene tradicionalne egzaltacije.

ŠTA DONOSI VENERA U RIBAMA?
ŠTA DONOSI VENERA U RIBAMA?foto: Shutterstock / VH-studio

Ovde nas Venera poziva da prevaziđemo naše ideje o romantičnoj ljubavi i podstiče nas da otvorimo svoja srca da doživimo ljubav koja nema granica ili uslova. Boginja ljubavi će ostati u Ribama do 5. aprila.

 

Venerino pomeranje znaka će biti posebno upečatljivo za one rođene sa ličnim položajem u promenljivim znakovima, a posebno za pojedince sa natalnom Venerom u Ribama, koji će doživeti povratak Venere, vreme obnove svojih romantičnih, društvenih i finansijskih života.

 

Osobe koje su lično pogođene Venerinim ulaskom u Ribe imaće priliku da prihvate svoju osetljivost, prodube svoju emocionalnu vezu sa svojim voljenima i istraže svoju kreativnu stranu sa obnovljenom inspiracijom.

 

 

Venera od Vodolije do Riba: Odnos sa poštovanjem i odanošću

 

U astrologiji, Venera je planeta povezana sa ljubavlju, umetnošću, lepotom i romantikom. Vladarka i Bika i Vage, Venera ima veze sa našim odnosima i sa nama samima i sa drugima, našom samopoštovanjem, našim sistemom vrednosti i našim odnosom prema našem fizičkom telu, senzualnosti, obilju, bogatstvu i zadovoljstvu. Tranziti Venere obeležavaju kolektivne promene vrednosti, kao i promene u našoj orijentaciji prema odnosima, finansijama i umetničkom ukusu.

 

Venerino putovanje kroz Vodoliju ponudilo nam je priliku da posmatramo naš odnos prema grupama i grupno odobravanje, pozvalo nas je da pogledamo ona mesta na kojima možemo biti u iskušenju da se prilagodimo grupnom mišljenju i da primetimo dinamiku koju često doživljavamo u zajednicama. Ovaj tranzit nas je podstakao da se povežemo sa odvojenom i objektivnom perspektivom naših iskustava u vezi i da vidimo naše obrasce iz ptičje perspektive.

 

VENERA ULAZI U RIBE I DONOSI PROMENE
VENERA ULAZI U RIBE I DONOSI PROMENE foto: Shutterstock / Pixel-Shot

 

Samo nekoliko sati nakon snažnog mladog Meseca Riba u konjunkciji sa Neptunom, Venerin ulazak u znak Ribe doprinosi pomeranju našeg fokusa sa uma na srce, inspirišući nas da se povežemo sa onim što osećamo, a ne sa onim što vidimo ili mislimo.

 

Tokom narednih dana i nedelja, u centru pažnje je vrednost međuljudskih veza kao katalizatora duhovnog rasta. Tokom ovog tranzita, podsećamo se da odnosi nisu samo radi zabave ili utehe: pozvani smo da se pojavimo u našim vezama sa poštovanjem i odanošću i vidimo ih kao sastavni deo našeg duhovnog puta.

 

Venera ulazi u Ribe: izvan romantične ljubavi

 

Putovanje Venere kroz Ribe naglašava našu čežnju i čežnju za savršenom ljubavlju i može ukazivati na povećanje naše sklonosti da idealizujemo druge ljude i samu ljubav, da budemo zaljubljeni u ljubav, da sanjarimo i da se izgubimo u fantaziji.

 

VENERA U RIBAMA DONOSI PROMENE U LJUBAVI
VENERA U RIBAMA DONOSI PROMENE U LJUBAVI foto: Dmytro Kapitonenko/Shutterstock

 

Viša svrha ovog tranzita je da prevaziđemo svoju vezanost za romantične fantazije i romantičnu ljubav i povežemo se sa dubljim tipom ljubavi, ljubavi koja ne treba da bude usmerena prema osobi ili bilo kom predmetu, ljubavi koja je dovoljna u i za sebe, ljubav koja prevazilazi naše lične želje, ljubav koja ne zavisi od toga da li neko može da zadovolji naše potrebe ili ne.

 

Dok je Venera u Ribama, poziv za nas je da se povežemo sa duhovnim vrednostima ili vrlinama koje mogu predstavljati referentnu tačku dok se krećemo kroz život, odnose i sve izazove koji se mogu pojaviti. Venera u Ribama nam nudi priliku da otelotvorimo istinsku empatiju, saosećanje i ranjivost i inspiriše nas da dozvolimo izražavanju ovih kvaliteta da oboji sve naše interakcije sa drugima.

 

Bonus video:

Koga čekaju promene sve do maja?

 

makonda-tracker