stiže!

Veliki horoskop za VLADAVINU VODOLIJE: Detaljna astro progznoza za svih 12 znakova Zodijaka (od 20.1. do 18. 2.2024.)

0

Sezona Vodolije počinje 20. januara 2024, ali ono što ovaj datum čini posebno povoljnim je to što Pluton istog dana prelazi u Vodoliju.

ŠTA DONOSI PERIOD VLADAVINE VODOLIJE?
ŠTA DONOSI PERIOD VLADAVINE VODOLIJE?foto: Shutterstock / Ground Picture

Pluton već neko vreme lebdi između Jarca i Vodolije, pa iako mu ova teritorija nije strana, njegovo preseljenje u Vodoliju će nas uvesti u novo poglavlje. Biće u ponudi novi energetski izraz, koji će pojačati uticaj Vodolije.

 

Vodolija je predstavljena vodonoscem. Vodonoša sakuplja vodu u svoju posudu, ali ovde voda predstavlja psihičke i emocionalne ostatke planete Zemlje. Voda deluje kao provod za sav naš emocionalni prtljag. Sa vodom u svom sudu, vodonosac koristi snagu svog daha da očisti i transformiše vodu, vraćajući je u prvobitno, neutralno stanje. Vodonosac zatim vraća vodu nazad na Zemlju, očišćenu i uravnoteženu.

 

 

Ova simbolika oličava energiju isceljenja i čišćenja koja nas može pronaći tokom sezone Vodolije. Vreme je da očistimo sve što nas opterećuje i čini da se osećamo teškim. Vreme je da se vratimo u neutralno stanje kako bismo bolje slušali i pratili svoje najistinije i više ja.

 

Vodolija je takođe znak poznat po svojoj neobičnoj ličnosti i ponekad ekscentričnim načinima. Vodolija želi da radi stvari na svoj način, želi da prekrši pravila, pronađe novi put i kuje nove avanture. Vodolija je fokusirana na slobodu, sveže ideje i inovacije. Vodolija je takođe blisko povezana sa tehnologijom i napretkom koji će nas odvesti u budućnost.

 

STIŽE SEZONA VODOLIJE
STIŽE SEZONA VODOLIJEfoto: Shutterstock / Madrigal8

 

Ovan


Sezona Vodolije će vam skrenuti pažnju na vašu zajednicu i vaše okruženje. Kime ste okruženi? U kojoj vrsti okruženja napredujete? Možda ćete morati da preispitate sa kim se okružujete i koje vrste okruženja često posećujete. U redu je reći ne ako je potrebno. Ako želite da privučete neke nove i usklađenije zajednice, izrazite se tamo, započnite novi posao ili se prijavite u novi klub ili zajednicu.

 

Bik


Šta vam donosi osećaj svrhe? Sezona Vodolije je dobar trenutak da razmislite o ovom pitanju. Svi želimo da osetimo smisao kada se probudimo ujutru, ali naša svrha ne mora da bude neka velika, velika stvar. Razmislite o malim načinima na koje možete početi da unosite više svrhe u svoj život. Kada to učinite, to će početi da podiže vašu moć i samopouzdanje, što će vam zauzvrat pomoći da pokucate na više vrata, isprobate nove stvari i doživite nova iskustva! Život je ovde da bi se živeo punim plućima; to je naša krajnja svrha, pa pogledajte da li možete pronaći načine da ove sezone Vodolije unesete više života u svoj život!

 

 

Blizanci


Sezona Vodolije je vreme da proširite svoje razmišljanje. Kako možete sanjati veće, ciljati više ili možda okrenuti stvari naglavačke da biste stekli novu perspektivu? Vaš um će biti oštar ove sezone Vodolije, pa ga iskoristite! Pogledajte da li možete da izazovete neke od načina na koje ste razmišljali. Pogledajte da li možete da počnete da gledate na stvari iz nove tačke gledišta. Možda ćete otkriti da takođe morate da uklonite ograničavajuća verovanja ili misli koje su ukorenjene u oskudici. Fokusiranje na obilje i zahvalnost je dobro mesto za početak. Naše misli mogu biti tako moćne, a sezona Vodolije je vaša šansa da ih naterate da rade za vas.

 

Rak


Kako ulazimo dublje u 2024. godinu, možda ćete i dalje uhvatiti korak sa promenom energije. Možda se osećate pomalo umorno ili letargično, ili da vam još uvek treba vremena da integrišete sve što se dogodilo. Vi ste osetljiva duša i ponekad vam može biti potrebno vreme da se kalibrišete na trenutne energije. Sezona Vodolije je vaša prilika da iskoristite vreme za odmor, ishranu i oporavak. Ovo je vaša sezona da praktikujete brigu o sebi i da budete nežni prema svemu što vam se dešava. Pogledajte da li možete da prihvatite svoju trenutnu situaciju, umesto da pokušavate da je promenite ili učinite nečim što nije. To ne znači da morate da se smirite, ali ponekad samo prihvatanje može pomoći da se donesu promene koje tražite.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

STIŽE SEZONA VODOLIJE
STIŽE SEZONA VODOLIJEfoto: Shutterstock / New Africa

Lav


Vodolija sedi naspram vas na točku zodijaka, tako da ćete uvek dobro da se ponašate sa njegovom energijom. Takođe imate svoj Pun Mesec ove sezone, pun Mesec u Lavu 25. januara. Ovaj pun mesec je vaša prilika da zasijate; donosi svetlu, smelu energiju zbog koje ćete se osećati optimistično i inspirisano. Ovo je divan pun Mesec koji će doneti povećanje samopouzdanja i možda neku motivaciju za stvaranje novih i uzbudljivih snova i ciljeva. Sezona Vodolije će vas takođe možda naterati da se fokusirate na odnose u svom životu. Koga držite blizu sebe je toliko važno, pa razmislite o tome kako želite da to izgleda i počnite da preduzimate usklađene akcije.

 

Devica


Vreme je da se organizujete! A ako ste stereotipna Devica, to bi trebalo da bude jedna od vaših omiljenih stvari! Vreme je da očistite nered. Iako još nije baš vreme za prolećno čišćenje, čini se da će vas sezona Vodolije možda naterati da počistite najbliže i uklonite smeće i nered iz svog života za koje više nema mesta. Sezona Vodolije će verovatno biti zauzeto vreme za vas gde možda žonglirate sa nekoliko stvari, tako da će vam što više organizovanost pomoći da ostanete na vrhu liste obaveza. Ako želite da započnete novi posao ili započnete nove projekte u 2024. godini, sezona Vodolije nudi neke dobre energije podrške, pa pokrenite loptu!

Vaga


Sezona praznika je gotova, ali izgleda da za vas tek počinje! Vaš društveni kalendar će verovatno biti pun ove sezone Vodolije i čini se da imate mnogo toga da proslavite. Lav pun Mesec 25. januara bio bi savršeno vreme da organizujete okupljanje sa prijateljima ili da se vratite u krug sa prijateljima koje niste videli od nove godine. Zabava i druženje zaista mogu biti izvor inspiracije za vas u ovoj sezoni Vodolije, pa se potrudite da se povežete sa onima koje volite. Ako društveni događaji nisu vaša stvar, ovo je veoma kreativno vreme i za vas. Ovu energiju možete usmeriti u fokusiranje na svoje kreativne strasti; Siguran sam da ćete verovatno uraditi neke od svojih najboljih poslova!

 

Škorpija


Sezona Vodolije je dobro vreme da se fokusirate na svoje okruženje. Stvaranje prostora koji se čini usklađenim i organizovanim može učiniti čuda za vašu produktivnost i vaše opšte osećanje mira. Možda je vreme da očistite nered, reorganizujete svoju spavaću sobu ili da razmislite o konačnom preseljenju na novo mesto. Osjetite ono što vam je najbolje. Alternativno, možda ćete otkriti da sezona Vodolije dovodi do nekih porodičnih stvari u vašem životu. Možda ćete morati da budete tamo zbog člana porodice ili ćete možda želeti da provedete više kvalitetnog vremena sa svojom porodicom. Kao osetljiva duša, budite sigurni da štitite svoju energiju i praktikujete mnogo brige o sebi, posebno ako brinete o drugima.

 

Nastavak na sledećoj strani...

STIŽE SEZONA VODOLIJE
STIŽE SEZONA VODOLIJEfoto: Zolotarevs/Shutterstock

Strelac


Vreme je da svoje misli i osećanja iznesete na papir. Možda vam se mnogo dešavalo, ili vam je u umu bujalo mnogo nagomilane energije. Došlo je vreme da se sve to izvuče, a vođenje dnevnika je odličan izlaz. Ako su vaše anksioznosti prevazišle vas, možda je i vreme da razgovarate o stvarima sa prijateljem ili terapeutom. Čini se da komunikacija, povezivanje i izražavanje kako se zaista osećate donosi odgovore koji su vam potrebni u ovoj sezoni Vodolije. Ponekad, da bismo se bolje izrazili, moramo prvo da uđemo unutra i shvatimo kako se zaista osećamo. Tada postaje lakše razgovarati o stvarima i komunicirati sa drugima. Nemojte se ustručavati da krenete na to putovanje unutra.

 

Jarac


Sunce je upravo izašlo iz vašeg znaka i možda se osećate malo zatišje tamo gde su nekada bili Sunčevi zraci. Sada ste do kolena u svom novom putovanju oko Sunca, i možda se osećate malo više usmereno i usaglašeno sa kuda idete. Sezona Vodolije je dobro vreme da se usredsredite na svoja osećanja sopstvene vrednosti. Da li tražite potvrdu iz spoljnih izvora? Da li se osećate dostojnim samo ako imate određenu stvar, ili ako izgledate na određeni način, ili ako vaš bankovni račun pokazuje određeni broj? Dopuštanje da vaša vrednost bude vezana za ove stvari nikada se ne završava dobro, pa se možda fokusirajte na načine na koje možete izgraditi osećaj vrednosti i samopoštovanja iznutra. Možete li meditirati na ideju da ste vredni i divni samo zato što ste to što jeste? Sedite sa tom idejom ove sezone i vidite kako se marinira.

 

Vodolija


Sunce sija u vašem uglu dok slavite svoj put oko Sunca! Šta god da ste planirali za ovu rođendansku sezonu, nadam se da ćete moći da se okružite ljubavlju, radošću i uzbuđenjem za ono što je pred vama! Lav pun Mesec 25. januara biće divno vreme da se okružite prijateljima i porodicom. Ako planirate zabavu ili događaj, uradite to što bliže ovom punom mesecu! Ako tražite partnera, mentora ili agenta, ovaj pun mesec je divno vreme da se pokažete tamo. Sa Uranom, vašom vladajućom planetom, koja se nalazi direktno 27. januara, stvari će početi da izgledaju kao da teku u lepom, glatkom pravcu. Trebalo bi da dobijete veći zamah kako budemo stigli do kraja meseca, a ovaj zamah će vam pomoći da napredujete u bilo kom pravcu po vašem izboru. Kako se krećemo u februar, vaš fokus će se pomeriti na vaše zdravlje i blagostanje. Da li se brinete o sebi? Slušate li svoju unutrašnju mudrost? Mlad Mesec 9. februara biće dobro vreme da se usredsredite na brigu o sebi. Kada se Pluton kreće u vaš znak, to znači da je transformacija u toku. Ali ne brinite, ova transformacija je spora i stabilna. Pluton će biti u Vodoliji skoro 20 godina, tako da imate dosta vremena da se naviknete na njegovu energiju. Ali, transformacija je u toku, pa očekujte da će ovo sledeće poglavlje uključiti mnogo odlaganja i oslobađanja. Međutim, Pluton uvek obećava veliko preporod, tako da znajte dok je život spreman za neke promene, na horizontu su i divni novi počeci. Srećan rođendan, Vodolija!

 

Ribe


Sunce će sledeće preći u vaš znak, tako da će ova sezona biti sezona čišćenja i zatvaranja. Uhvatićete se u potrebu da završite sve labave krajeve, da se organizujete i stvorite prostor za novo poglavlje koje se sprema da počne. Pre vašeg sledećeg putovanja oko Sunca, postoje neke stvari koje morate da uradite. Možda su neke stvari preteške da biste poneli sa sobom na ovo sledeće putovanje. Pun Mesec u znaku Lava 25. januara i mlad Mesec u Vodolije 9. februara biće dobro vreme za inventarizaciju onoga što treba da ode, a šta da ostane. Koristite ovaj lunarni ciklus da razmislite o tome šta vam se više neće pridružiti u ovoj sledećoj avanturi. Vaše srce i kako se osećate vodiće vam put, zato pokušajte da ne budete previše uhvaćeni u glavi.

 

Bonus video:

Koga očekuju turbulencije krajem januara? 

 

makonda-tracker