nisu jedno za drugo

Ovi znakovi zajedno samo gube vreme: 12 najgorih mogućih ljubavnih kombinacija u astrologiji

0

Pripadnici ovih horoskopskih znakova jednostavno nemaju šta da traže zajedno – slabo se razumeju i jedno drugo lako mogu da povrede

12. najnekompatibilnijih horoskopskih znakova
12. najnekompatibilnijih horoskopskih znakovafoto: G-Stock Studio/Shutterstock

Šta je to što čini da dve osobe ostanu zajedno uprkos brojnim razlikama, dok se drugi parovi rastaju iako su "na papiru" savršen spoj? Dok se ljubav smatra ključnom da ljudi ostanu jedno uz drugo, ponekad stvari koje su izvan našeg razumevanju spajaju ili razdvajaju parove, a oni koji veruju u horoskop kažu da su njihovi znakovi presudni za to.


Naši horoskopski znakovi daju nam mnogo interesantnih podataka da bismo lakše razumeli ličnosti, a da biste dobili precizniju sliku o tome jeste li vi i vaš partner astrološki kompatibilni, možete uporediti svoje natalne karte.

 

Ova grana astrologije poznata je kao sinastrija, ali i neke opšte crte znakova Zodijaka mogu da ukažu jesmo li stvoreni da budemo s nekim ili ne.

Kako horoskop utiče na opstanak veze?


Horoskopski znak pojedinca je primarni faktor u određivanju njegove kompatibilnosti s drugima.


Trenutna privlačnost ili odbojnost se stvara kada dva znaka stupe u interakciju, a kasnije položaj Meseca i planete Venere i Marsa u njihovoj natalnoj karti određuje hoće li zajednica biti uspešna ili ne. Dok Venera simbolizuje ljubav, Mars predstavlja nečije seksualno samoizražavanje.

 

Koji horoskopski znakovi nisu jedni za druge?
Koji horoskopski znakovi nisu jedni za druge?foto: Shutterstock/IKO-studio

Naravno, astrolozi kažu da je uvek najbolje uraditi sinastriju, ali postoje i neke osobenosti pripadnika različitih horoskopskih znakova koje su dobra smernica za to ima li neka veza šanse.


Najnekompatibiliniji horoskopski znakovi

 

  • Ovan i Ribe


Usijani i strastveni vatreni znak Ovan se ne slaže dobro s mirnim i staloženim vodenim znakom Riba jer su njihove osobine na zodijačkom točku razdvojene. Ali zar suprotnosti ne bi trebalo da se privlače? Ne u ovom slučaju, jer oni razdražuju jedni druge svojim kontradiktornim idejama i temperatmentima.


Ovan može da povredi meko srce Riba tako što će biti previše direktan i konfrontiran, a sporost Riba i život u svom svetu mogu da budu predosadni Ovnu.

  • Bik i Lav


Zemljani znak Bika označava Venera, planeta ljubavi, novca i luksuza, a Bikovi su postojani i tvrdoglavi. S druge strane, vatreni znak Lava dobro napreduje u vezi samo ako su zadovoljene njegove visokoemocionalne i društvene potrebe. Relativno otvorenija i blistavija, suštinska ličnost Lava ne uklapa se dobro s povučenim i domaćinski raspoloženijim Bikom.


Takođe, tu je i mogućnost sukoba jakih ega jer oboje vole da dominiraju.

 

Oni koji veruju u horoskop kažu da nisu svi znakvi jednako kompatibilni
Oni koji veruju u horoskop kažu da nisu svi znakvi jednako kompatibilnifoto: Roman Samborskyi/Shutterstock
  • Blizanci i Škorpija


Jasno je kao dan zašto bi inteligentni, lepršavi i društveni Blizanci bili najgori mogući spoj s intenzivnim i zastrašujućim vodenim znakom Škorpije. Iako se između njih, na površinskom nivou, može javiti privlačnost, uskoro se razočaraju time koliko su im suprotstavljene prirode.


Dok Blizanci vole da lete iz jedne životne situacije u drugu, Škorpija nije toliko fleksibilna i ne ceni vezu ako nije duboka.

 

  • Rak i Vodolija


Vodeni znak Raka mogao bi se nazvati najemotivnijim znakom jer njime vlada Mesec, a veoma su nežni i zaštitnički nastrojeni prema svojim voljenima. Porodica im je sve. Međutim, Vodolija je samorefleksivna i više se brine za opšte dobro, pa često deluje povučeno i neozbiljno sentimentalnom Raku.

 

  • Lav i Jarac


U sinastriji je primećeno da se elementi zemlja i vatre, generalno, ne slažu dobro. Lav toplog srca, kojim vlada Sunce, previše je avanturistički raspoložen za Jarca, obožavaoca rutine.


Jarčevi vole pravila, što bi moglo da poremeti Lava.

 

Neki znakovi Zodijaka jednostavno su previše različiti da bi se razumeli i opstali
Neki znakovi Zodijaka jednostavno su previše različiti da bi se razumeli i opstalifoto: Roman Kosolapov Shutterstock
  • Devica i Strelac


Zemljane Device su perfekcionisti, orijentisani na detalje i mrze spontanost bilo koje vrste, dok su Strelčevi vrlo impulsivni i skloni avanturama.


Iako Devicom vlada Merkur, planeta komunikacije, oni koji su rođeni u ovom znaku ne vole da pričaju o svojim osećanjima, dok Strelac malo šta može da zadrži i ume da bude brutalno iskren.

 

  • Vaga i Devica


Vazdušni znak Vage voli ravnotežu i da se svima dopada, dok izbirljiva Devica može da ukazuje na sve sitne nedostatke koji joj smetaju kod partnera dok on ne bude savršen po njenim previsokim standardima.
Zato im i hemija često nestaje u krevetu, čak i kada se isprva privlače snažno.

  • Škorpija i Vaga


Škorpije spadaju u najneshvaćenije znakove u horoskopskom sistemu i nisu svačija "šoljica čaja", ali kada ste u njihovom krugu poverenja, vi ste posebni. Imaju misterioznu auru i jasno čitaju druge, veoma su pronicljivi.
Vazdušni znak Vage im je previše lagan i neozbiljan, pa se uglavnom ne mešaju.

 

  • Strelac i Jarac


Strelcem vlada Jupiter, planeta avanture, radosti i putovanja, dok Jarčevi vole da se pridržavaju svoje rutine i ozbiljni su radoholičari. Strelčevi su zato s Jarčevima zarobljeni jer ne mogu da eksperimentišu, istražuju i budu u pokretu.

 

Iako mogu privlačiti jedno drugi, neki znakovi ne mogu da opstanu
Iako mogu privlačiti jedno drugi, neki znakovi ne mogu da opstanu foto: Shutterstock
  • Jarac i Blizanci


Pod vladavinom Saturna, planete pravovremenosti i karme, Jarčevi ne vole da gube vreme, već uvek žele da se usredsrede na posao i istaknu se na njemu. Blizanci su pak veoma društveni i puni ideja, pa često idu s projekta na projekat, što je vrlo frustrirajuće za stabilnog Jarca.

 

  • Vodolija i Škorpija


Slobodoljubivom Vodolijom, označenom znakom vodonoše, vlada Uran, planeta revolucije. Zato ih može uplašiti snažna Škorpija, osoba čvrstih stavova. Oni su astrološki rivali, pa se ne romantično ne dopunjuju.

 

  • Ribe i Blizanci


Ribe spadaju u najmirnije astrološke znakove, a veoma su emocionalno ranjivi. Vazdušni znak Blizanaca često smatra mučenjem da bude u jednoj vezi, pa može da povredi Ribe preljubom, što je za Ribe kraj veze, bez dileme.


Blizanci se doživljavaju kao znak koji nije emocionalno intenzivan, pa možda neće ispuniti očekivanja Riba.

 

BONUS VIDEO

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?

 

makonda-tracker