astro razotkrivanje

DOBRO se spremite! Ova 4 znaka najviše će osetiti uticaj i POSLEDICE retrogradnog Merkura (od 23. avgusta)

0

Ako pripadate nekom od ova 4 znaka Zodijaka, osetićete jače nego drugi uticaj retrogradnog Merkura

neki znakovi horoskopa osetiće uticaj retrogradnog merkura jače nego drugi
neki znakovi horoskopa osetiće uticaj retrogradnog merkura jače nego drugifoto: goffkein.pro/Shutterstock

Devica, zemaljski znak kojim vlada Merkur, ima reputaciju po svojoj pažnji prema detaljima, prizemljenoj praktičnosti i snažnoj želji za urednošću.

 

Kako se Merkur, planeta komunikacije i intelekta, kreće retrogradno u Devici, takve osobine će postati pojačane, što će nas navesti da sa većom pažnjom pregledamo različite oblasti našeg svakodnevnog života.


Sa retrogradnim Merkurom u Devici komunikacija se dramatično menja.

 

Izražavanje može biti otežano jer se neslaganja i nedostatak komunikacije povećavaju. Ova retrogradna faza nas navodi da razmišljamo o našim stilovima komunikacije, podstičući nas da budemo promišljeni u odabiru reči i da posvetimo pažnju neverbalnim signalima, piše Sensa.

 

Svakodnevna rutina
Štaviše, retrogradni Merkur u Devici podstiče nas da preispitamo naše organizacione i praktične pristupe. Možda ovo vreme naglašava važnost pedantnosti u našem svakodnevnom radu i rutini, jer i najmanji nemar može dovesti do značajnih posledica. Deluje kao nežan podsetnik da preispitamo i osvežimo naše planove, ponovo proverimo detalje i pronađemo kreativne načine da se nosimo sa svim zamkama koje se mogu pojaviti.

 

blizanci moraju mnogo da vode računa tokom perioda retrogradnog hoda merkura
blizanci moraju mnogo da vode računa tokom perioda retrogradnog hoda merkurafoto: Ironika/Shutterstock

Zdravlje
Zdravlje i blagostanje su u centru pažnje tokom retrogradnog Merkura u Devici. Astrologija nas poziva da ponovo procenimo svoje fizičko i mentalno blagostanje, promovišući praksu brige o sebi. Ovo je period samorefleksije u kojem možemo da ispitamo svoje rutine, navike i rituale, tražeći poboljšanja koja će uticati na naše blagostanje.

 

Ljubav
U ljubavnim vezama, retrogradni Merkur u Devici dovodi do toga da preispitamo način na koji komuniciramo i povezujemo se sa drugima. To zahteva više strpljenja, saosećanja i empatije, jer neslaganja i razlike mogu lakše isplivati na površinu u ovom trenutku. Usvajanje otvorene i istinite komunikacije, omogućava nam da se krećemo kroz svaki potencijalni sukob sa milošću i iskoristimo ovu sezonu za jačanje naših odnosa.

 

Retrogradni Merkur u Devici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može da utiče na ljude drugačije na osnovu njihovih horoskopskih znakova. Iako svi doživljavaju uticaje retrogradnog Merkura u određenoj meri, određeni znaci su podložniji njegovom prilivu tokom ove faze.

 

BLIZANCI

Blizanci, kao vazdušni znak, poznati su po svojim komunikativnim sposobnostima i brzom razmišljanju. Međutim, tokom retrogradnog Merkura u Devici, Blizanci bi mogli da se suoče sa izazovima u komunikaciji. Oni mogu doživeti neslaganja, imati problema da jasno artikulišu, pa čak i da se suoče sa tehnološkim kvarovima. Zbog toga je ključno za Blizance da paze na svoje reči i još jednom provere sve informacije pre nego što ih proslede kako bi izbegli potencijalna pogrešna tumačenja.

 

merkur je retrogradan u znaku device, pa će ovaj znak posebno osetiti njegov uticaj
merkur je retrogradan u znaku device, pa će ovaj znak posebno osetiti njegov uticajfoto: Shutterstock/Anna Mente

DEVICA

Pošto je Merkur retrogradan u njihovom sopstvenom znaku, Device mogu biti duboko pogođene. Njihova izbirljiva priroda može postati naglašena, što rezultira preteranim i samokritičnim razmišljanjem. Ovaj period može zahtevati od Devica da preispitaju svoje ciljeve, odnose i opšti životni pravac. Za njih je od vitalnog značaja da se bave brigom o sebi, budu ljubazni prema sebi i traže podršku od svojih najmilijih tokom ove introspektivne faze.

 

STRELAC

Strelac, vatreni znak ozloglašen po svojoj slobodoumnoj, preduzimljivoj prirodi, možda oseća efekte retrogradnog Merkura u Devici koji se ogledaju u njegovom osećaju za pravac i planiranje. Strelčevima se mogu dešavati kašnjenja u putovanju ili smetnje, mogu se suočiti sa problemima sa papirologijom ili vizama i bore se da organizuju svoje dnevne obaveze.

 

ribe, bićete veoma osetljive u ovom periodu
ribe, bićete veoma osetljive u ovom periodufoto: Allexxandar/Shutterstock

RIBE

Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Devici, verovatno će iskusiti pojačane emocije i veću osetljivost. To može rezultirati neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom. Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno saopšte svoje potrebe za očuvanjem harmonije tokom ove verovatno burne faze.

 

Bonus video

4 znaka koja će imati sreće

 

makonda-tracker