ZAVIRITE MEĐU ZVEZDE

Velika astroprognoza za DRUGU POLOVINU 2023.: Šta donosi RETROGRADNA VENERA krajem jula ove godine?

0

Od punog meseca u Jarcu do retrogradne Venere - ovo su radikalne promene koje nas očekuju u drugoj polovini godine

Velika astroprognoza za drugu polovinu 2023. godine
Velika astroprognoza za drugu polovinu 2023. godine foto: zef art/Shuterstock

Nakon podele u kalendarskoj godini, astrologija meseca koji je pred nama uvodi nas u nove struje i energije koje će promeniti našu celokupnu perspektivu za budućnost.

 

Prema astrologu i psihičkom medijumu iz Njujorka Kejti Svitman iz Empovering Astrologi, „Jul je zapravo ključni mesec za 2023. godinu iz nekoliko važnih razloga.

 

Dolazimo do sredine između prošle sezone pomračenja koja se dogodila u aprilu-maju 2023. i predstojeće sezone pomračenja koja stiže u oktobru. Srednja tačka, ili tačka koja pada tri meseca nakon niza pomračenja i tri meseca pre, može delovati kao katalizator.

 

 

Veoma često je srednja tačka pomračenja trenutak u kojem vidimo da se događaj ili priča pomračenja pojavljuju, ponekad okrećući naše živote u novom pravcu... čak i ako je prošlo tri meseca nakon toga!

 

Pomračenja se formiraju poravnanjem svetiljki (Sunce i Mesec), sa lunarnim čvorovima sudbine — a u julu se ove moćne tačke na nebu pomeraju sa ose Bik-Škorpija na osu Ovan-Vaga. Kao promena koja se dešava samo svakih osamnaest meseci, ona preusmerava celokupne naše kolektivne vibracije, zahtevajući od nas da radimo sa drugačijim skupom energija.

 

Jul takođe stavlja dve lične planete u nezgodne položaje na nebu, Venera počinje svoju retrogradnost na kraju meseca, a Mars će biti u znaku i sa planetarnim društvom koje mu se ne sviđa.

 

Šta donosi druga polovina 2023. godine
Šta donosi druga polovina 2023. godinefoto: Shutterstock

 

Pun Mesec u Jarcu


Počinjemo mesec pod suncem Raka, uvodeći nas dublje u vrelinu leta na severnoj hemisferi. 3. jula u 4:39 po pacifičkom vremenu, Mesec sedi tačno preko Sunca i formira pun mesec za ovaj mesec. Dešavajući se na 11 stepeni Jarca, usuđujemo se da kažemo da je ovo jedan od najpozitivnijih astroloških događaja u celom mesecu, koji bi mogao doneti velike pozitivne manifestacije.

 

Uz podršku velikih hitera Jupitera i Saturna, koji su trenutno povezani sekstilom, ovaj pun mesec mogao bi da znači neverovatno uzbudljivu vest za mnoge od nas, najverovatnije u domenu karijere. Oni koji imaju bilo koju planetu u Biku, Raku, Jarcu ili Ribama mogli bi da dobiju dobre vesti. Ali bez obzira na vaš znak, ovo je vreme da se proširite i rizikujete, jer je predviđeno da astrologija postane intenzivnija kako mesec odmiče.

 

 

Nakon putovanja u Lavu i blizu Venere tokom većeg dela juna, planeta ratnik Mars ulazi u Devicu 10. jula, gde će ostati do 26. avgusta. Ova kombinacija planete i znaka može biti neverovatna za pisanje, produktivnost i rešavanje projekata koji su bili na zadnjoj strani. Međutim, zbog opozicije koju će formirati sa retrogradnim Saturnom u Ribama između 10. i 27. jula, sada će se odvijati karmička prilagođavanja.

 

Prema Kejti, „Veliki aspekti Mars-Saturn mogu da izvrše veliki pritisak na mesec, i kao rezultat toga, jul može biti teško zaustavljanje za neke ljude jer sada stiže provera realnosti ili zahtev da se pojačamo i preuzmemo odgovornost .” Sa pozitivne strane, „Mars u Devici je neverovatno fokusiran i orijentisan na detalje, što zahteva od promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe) da preduzmu akciju na svojim ciljevima. Pošto će Palada — asteroid mudrosti — putovati pored Marsa ceo mesec, ako smo dovoljno strateški, možemo prepreke na našem putu da pretvorimo u prilike.

 

Najvažnija astrodešavanja u drugoj polovini 2023. godine
Najvažnija astrodešavanja u drugoj polovini 2023. godinefoto: Shutterstock / Ironika

 

Lunarni čvorovi sudbine menjaju znakove


Počevši od 17. jula, naša kolektivna sudbina i karma imaju novo lice jer Mesečevi čvorovi napuštaju osu Bik-Škorpija, gde su bili od januara 2022. Kao što Kejti kaže, „Lunarni čvorovi su kao tačka kolektivnog kompasa, vode nas u jednom pravcu dok nas traži da radimo na komplikovanoj prošlosti koju možda imamo u ključnoj oblasti naših života.” U proteklih osamnaest meseci promenili smo način na koji pristupamo odnosima, i na neki način se ovaj posao nastavlja, ali će imati sasvim drugačiji ukus.

 

„Ulazak Čvorova sudbine u Ovan-Vagu je značajna promena tona za 2023. Prelazimo sa priče koja je sa nama poslednjih godinu i po dana u pogledu novčane i materijalne stabilnosti, emocionalne stabilnosti i transformacije (Bik -Škorpija) do nove priče o novim počecima i samopouzdanju, odnosima i partnerstvu (Ovan-Vaga). Opšta ideja je da ćemo na svoj način naučiti kako da preuzmemo vođstvo, stanemo na svoje noge i imamo hrabrosti da idemo za onim što želimo“, dodaje ona.

 

Šta donosi retrogradna Venera?
Šta donosi retrogradna Venera?foto: Shutterstock / buradaki

 

Da bismo najbolje iskoristili ovu energiju, Kejti preporučuje da se zapitamo: „Kako da pronađemo Ovna u sebi? Kako da preuzmemo vođstvo? Da se ​​zauzmemo za sebe? Pronađi našu hrabrost i hrabrost?" Iako će biti teško odgovoriti na ova pitanja dok krećemo na ovaj novi kolektivni put, neposredne situacije će zahtevati od nas da to uradimo kada besmislica Pluton – planeta moći i transformacije – bude u kvadratu sa čvorovima, 24. jula.

 

Venera ide retrogradno


Da završimo mesec sa praskom, Venera ide retrogradno u Lavu od 22. jula do 3. septembra. Ali ne brinite, Kejti potvrđuje da, „Iako postoji kulturološki narativ o tome da je retrogradnost loša, trebalo bi da joj pristupimo kao svetom četrdesetodnevni period za razmišljanje o tome kako komuniciramo, družimo se i odnosimo jedni prema drugima. Da li poštujemo našu pravu vrednost i vrednost, kao i našu individualnost u vezi?“

 

„Istina, retrogradna Venera može da vrati stari plamen da se zaveže labavi krajevi ili čak za drugu šansu. Ali na dubljem nivou, retrogradna Venera je vreme da ponovo otkrijemo ne samo svoju individualnost već i našu samopoštovanje. Vreme je da se ponovo povežemo sa onim što je u našim srcima i vratimo se u kontakt sa plamenom života“, dodaje ona.

 

 

makonda-tracker