ples unazad

Važi za SVE ZNAKOVE: Najopasnija zamka koju nam donosi predstojeći RETROGRADNI MERKUR

0

Budući da ova planeta utiče na komunikaciju, njegova retrogradna sezona mogla da bi da nanese mnogo štete

foto: Stock-Asso/Shutterstock
foto: Stock-Asso/Shutterstock

Takozvana retrogradnost neke planete dešava se kada ona, suštinski, usporava, zbog čega može da izgleda kao da se kreće unazad, iz perspektive nas na zemlji. Planeta se, zapravo, ne kreće unazad (jer to nije ni moguće).


Budući da se u slučaju Merkura to dešava oko tri puta svake godine, njegovi efekti su, ako pitate one koji veruju u astrologiju, najuočljiviji, naročito jer je u pitanju planeta koja vlada govorom, komunikacijom i transportom.


Pošto udaljenije planete Sunčevog sistema ne vladaju ovim temama, mahom ključnim za čoveka, njihov uticaj nije toliko očigledan, makar ne isprva.

 

Što se tiče uticaja retrogradnog Merkura krajem leta i početkom jeseni 2022. godine, on počinje 9. septembra i potrajaće sve do 2. oktobra.

 

pun mesec, astro, horoskop, astrologija, Mesec
foto: Shutterstock

Prema tumačenju astrologa, on će i ovog puta učiniti da sve što se tiče detalja, informacija i komunikacije bude veći izazov.


Predstojeći retrogradni Merkur će se "stacionirati" u polju Vage, kardinalnom vazdušnom znaku, što će vas podstaći da preispitate način na koji posredujete između drugih, povezujete se, ali bi mogao da vas natera i da potražite ravnotežu u životu.


Budući da Vagom vlada Venera, ljudi bi mogli da budu pošteniji jedni prema drugima i da saslušaju sve stane priče prilikom rasprava. Međutim, kako je Merkur retrogradan, moglo bi da bude problema s dobijanjem tačnih informacija, pa je važno proveriti sve što čujete, i to važi za pripadnike svih znakova.


Nakon toga, Merkur se vraća u zemaljski znak Device, što će vratiti komunikaciju na polje logike i efikasnosti. Drugi deo ovog perioda bi zato mogao biti lakši i produktivniji, ali ne očekujte da uticaj retrogradnog Merkura potpuno zamre.

 

 

makonda-tracker