soc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

DA LI JE LJUBAV MOGUĆA?

Može da se ZALJUBI, ali da li može da VOLI? 5 bitnih karakteristika NARCISOIDNIH OSOBA

Da li su narcisoidne osobe spremne za ljubav u nekom periodu života, da li znaju da se zaljube ili samo privremeno imaju taj osećaj? Ovo su samo neka pitanja vezana za narcise koja nas muče...

foto: Kamil Macniak/Shutterstock
foto: Kamil Macniak/Shutterstock

Brojni stručnjaci tvrde da i narcisi znaju da vole, ali na svoj način.

 

Možda je bolje pitanje da li ste vi spremni na takvu ljubav jer narcisi vas neće voleti na tradicionalan način i vrlo verovatno neće biti dugo zaljubljeni u vas.

 

Svaka veza je u početku idilična, pa tako i ova sa narcisom. On vas obasipa pažnjom i komplimentima, ali u jednom trenutku mu to dosadi, povuče se u sebe, a neki slučajevi govore da postanu i nasilni.

 

Zaključak je da narcisoidne osobe mogu da se zaljube, ali ne mogu da razviju dublja osećanja od toga, te se ne nadajte nekoj fatalnoj ljubavi ukoliko je vaš partner narcis.

 

Oni imaju i problem jer maštaju o savršenim odnosima, a to je nemoguće jer život nikada nije savršen.

 

Postoji dosta razloga koji potvrđuju da narcisi ne mogu pružiti ljubav, a mi ćemo izdvojiti pet najčešćih.

 

1. Opterećeni su idealnošću

 

Svet jedne narcisoidne osobe je savršen i nije realan. Problem je i što smatraju da sve rade bolje od drugih. Narcisi ne prihvataju običan skroman život i uvek žele više, a tako je i sa emocijama.

 

2. Narcisa ne zanima šta oseća njegov partner

 

Oni vas vrlo lako odbace kada dobiju sve što im treba od vas i emotivno vas isprazne. Konstantno im je potrebno divljenje i poštovanje, a ne zanima ih šta vi mislite i kako se osećate povodom toga.

 

3. Uvlače partnera u začarani krug

 

Te osobe karakteriše manjak empatije i manipulativna priroda. Često se dešava da osobe koje raskinu sa narcisom, sebe krive za raskid, a moguće je i da narcisi odugovlače prekid nekog odnosa i time uvlače partnera u začarani krug u kom se iznova i iznova razočara.

 

4. Okolina ih razotkriva

 

Uglavnom će porodica i prijatelji primetiti ukoliko patite u odnosu, a da još niste ni svesni. Uglavnom ne treba da slušate druge ljude kada je u pitanju vaša veza, ali nekad i oni mogu biti u pravu. Veza sa narcisom će se završiti upravo zbog toga što će ga prijatelji i porodica prepoznati kao takvog, te narcis neće ostati dugo u vezi.

 

5. Uvek hoće više

 

Za narcisa ništa nije dovoljno dobro. Uvek će hteti više bez obzira na to što imaju. Oni su uglavnom nezadovoljni jer uvek misle da su mogli postupiti bolje pa je njihova frustracija sve veća i veća.