imajte na umu ovo!

Očekuje vas SENZACIJA NA NEBU: Obavezno uradite JEDNU STVAR koja će zauvek promeniti vaš ŽIVOT

0

Astrolozi savetuju da prisustvujete "paradi planeta" koja će doneti mnogo sreće u vaš život ako uradite ovo. 

foto: Belish/Shutterstock
foto: Belish/Shutterstock

Oni koji se ove nedelje usresrede na nebo videće pravu senzaciju na nebu. Naime, Mars, Venera i Jupiter formiraju "paradu planeta". Kako savetuju stručnjaci najbolje vreme za gledanje ovog spektakla na nebu je između 5 i 6 sati ujutu, tj. u vreme kada se planete neposredno uzdižu iznad horizonta i malo pre nego Sunce izađe. 

 

Džejk Foster, iz "Royal Museums" ističe za "Daily Maild" da se takva konjunkcija događa u svakih nekoliko godina. Poslednja je bila 2020, a Foster ističe:

 

 

— Da biste videli ovaj događaj, sve što trebate je jasan istočni horizont. Nije potrebna specijalna oprema za gledanje.

 

 

Da biste uspeli da vidite ovaj događaj neophodno je da uslovi budu skoro pa idealni. Čist vazduh bez smoga, zatim niska vlažnost vazduha i naravno da bude što manje svetlosti, pa tako se može zaključiti da će stanovnici gradova najverovatnije ostati uskraćeni za ovaj prozor. 

 

 

— Ove vrste poravnanja na našem nebu, ponekad poznate kao "parade planeta", javljaju se samo iz naše perspektive ovde na Zemlji. Same planete nisu fizički poravnate u svemiru tokom ovih događaja, što znači da je percipirano poravnanje jedinstveno za našu perspektivu kao promatrača na Zemlji — dodaje.

 

1 / 5 Foto: Gabriele Maltinti/Shutterstock

 

— Ove godine imamo posebnu sreću jer ćemo 24. aprila svedočiti poravnanju pet planeta vidljivih golim okom.

 

Iz Kraljevskog astronomskog društva doktor Robert Mesi ističe da je ovaj događaj najbolje gledati u ranu zoru. 

 

— Ovo je lepa konjunkcija, jer su najsvjetlije planete golim okom vidljive zajedno u liniji, s Jupiterom, Venerom, Marsom i Saturnom od istoka prema zapadu — zaključuje.

 

Ovaj događaj je posebno značajan astrolozima koji smatraju da je potrebno da svi gledaju "paradu planeta" jer je to idealan period kada mogu da zamisle želje koje će im promeniti budućnosti. Odnosno, usresredite se na poslovne želje, odnosno na potpisivanje novih ugovora koji će vam zauvek popraviti finansijsko stanje. 

 

 

makonda-tracker