Iz dana u dan do 1. januara 2017. godine

Za neke se nebo prilično razigralo: Povratak starih ljubavi i velike životne promene na samom kraju 2016. godine

0
Mnoštvo aspekata vas neće ostaviti ravnodušnim. Najviše aspekata imaće muške planete Sunce, Mars i Neptun, a u svemu tome glavnu reč imaće Merkur koji sad u retrogradnom hodu sve drugačije i mnogo komplikovanije rešava...

 

Od subote, Mesec ulazi u znak Vodolije u kojem će ostati sve do ponedeljka sa kojim započinje Nova 2017. godina!

 

foto: Profimedia

Sledeća godina je vrlo interesantna i nosi jednu novu neobičnu energiju, posebno kada su odnosi u pitanju. Jupiter je ostao u opozitnom aspektu sa Uranom, pa se svakako naslućuju i neobična ljubavna iskustva, puna uzbuđenja i avantura. Jupiter u svakom uživanju zna da pretera, ali Saturn je tu da usmeri i donese mudrost (Saturn sekstil Jupiter trigon Uran). Ove je godine ženska energija dominantna. Tražiće se puno slobode u odnosima, braku i vezama. Žene će posebno imati potrebu da postanu nezavisne i slobodne.

 

Zbog toga će sve veze koje su opstajale zbog nekih konzervativnih i tradicionalnih stavova, sada biti upitne. Lako će se izlaziti iz braka i tradicionalnih okvira, ali će sve više biti slobodnih odnosa, veza bez obaveza ili vanbračnih zajednica bez uslova o bilo kakvoj vrsti papirologije. Jedina stvar, jedini uslov biće onaj najteži, a to je bezuslovna Ljubav (Uran, Venera u Vodoliji).

 

To će biti zadatak svih, neki to već znaju, drugi će naučiti, ali biće i onih koji se neće snaći u toj energiji, jer njihova ograničenja sa nesvesnog nivoa stvaraju blokadu za bilo kakav dalji razvoj. Dešavanja koja se budu njima događala biće bolna, a oni neće biti u stanju da shvate zašto je sve drugačije i zašto moraju da se menjaju kada su svih ovih godina živeli isto i nisu morali ništa da menjaju. Na žalost, tamo gde ima ponosa za Ljubav mesta nema. Svi će morati u jednom trenutku da biraju između Ponosa i Ljubavi.

 

A kako je Mesec u Vodoliji, društvo će biti zainteresovano za mnoga udruženja i humanitarne organizacije. Svest ljudi će biti razvijenija i sve više će se zanimati za dešavanja u društvu nego u kući i porodici. Dominiraće ženska energija, jer muška kao da će gubiti svoj identitet i snagu (Mars u Ribama konjunkcija Neptun).

 

Uloge će biti zamenjene. Interesovanja za magiju i okultno pojačana. Na mundanom nivou, u nekim zemljama biće pobune, tražiće narod veću slobodu i prava, a u nekim, gde se oružje drži, biće u pogrešne ljude usmereno iz potpuno nebulozne ideologije (Mars u Ribama konj.Neptun). Mars u Ribama je poput pijanog vojnka koji puca svuda oko sebe, potpuno nesvestan da nije na bojnom polju i da oko njega strada nevin svet.

 

Zanimljivi preokret koji OVE ZNAKOVE očekuje tokom vladavine Jarca: Leptirići lete li lete, te sada jedva čekate da se nešto dogodi na emotivnom planu!

 

Imaćete puno novih, a starih susreta. Mogući su susreti sa osobama iz prošlosti (retrogradni Merkur) ponovljene priče, oživljene ljubavi, susreti koji će vas inspirisati i motivisati. Možda neće biti u skladu sa okolnostima, ali Ljubav ne zna za granice. Ona je slepa, ona ne vidi, ona dodiruje da bi videla, ona miriše da bi zapamtila, ona ljubi da bi osetila i ona proživljeno ne zaboravlja.

Pamti i kroz živote, vekove, godine, granice.

 

Seća se i kad se više ne seća koga se treba setiti, samo osećaj sećanja i prepoznavanja ostane. Neki su srećniji, pa pronađu drugi deo sebe i nastave tamo gde su stali, drugi samo novi dogovor naprave, a neki i dalje traže. E pa, vi što tražite, želim vam da u ovoj godini pronađete ono što vam nedostaje, onaj deo sreće, onaj nepopunjeni delić srca kome tako malo fali da bude potpuno, ispunjeno i srećno.

makonda-tracker