astro

HOROSKOP ZA VIKEND: Kratka astro prognoza do 27. aprila

0

Otkrijte šta vas očekuje ovog vikenda

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dok Mesec bude prolazio kroz znak Bika danas, akcenat će biti na konkretnim postignućima i materijalizaciji. Iako se možemo držati poznatih okvira, potrebno je da uradimo nešto drugačije od onoga što bi nalagale uobičajene situacije. Naglašena je čulnost, sklonost ka umetnosti, uživanju i raznim zadovoljstvima.

 

U subotu će Merkur napraviti kvadrat sa Plutonom tako da je veoma važno da obratimo pažnju na reči koje izgovaramo jer one ovde imaju posebnu moć invokacije. Na površinu može lako isplivati svo nesvesno, strahovi, fobije i određena sećanja, a da bismo prevazišli moguće izazove, potrebno je da prihvatimo sve što nam dolazi i posvetimo se istraživanju predmeta svog interesovanja. Poruke koje budemo dobijali će nositi izuzetnu snagu, podstičući nas da dublje tragamo i razumemo svoju suštinsku prirodu. Vrlo je važno da se fokusiramo na stvari koje volimo i u njima pronađemo mir i sigurnost. S obzirom da će i Mesec ući u znak Blizanaca, mentalnost je svakako naglašena i može nam se javiti bezbroj raznih ideja.

 

 

Nedelja je dan kada ćemo imati čak dva planetarna aspekta, a to je kvadrat Merkura i Jupitera, kao i konjunkcija Sunca i Urana u znaku Bika. Kvadrat Merkura i Jupitera često ima tendenciju da nas odvede u preterivanje po pitanju naših želja i potreba, tako da pažljivo sagledajte svoje prioritete i ne zadajte sebi previše obaveza. Bilo šta da radimo, potrebno je da nas prati osećaj dublje svrhe, ali i optimističan pristup životu. Ako imamo neku ideju ili zamisao, možemo “vežbati” kako da je primenimo na praktičnom nivou. Izbegavajte da rešavate stvari tako što ćete stalno biti orijentisani na budućnost i fokusirajte se na svakodnevne, konkretne zadatke. Sa druge strane, konjunkcija Sunca i Urana u znaku Bika tražiće od nas da se otisnemo i prilagodimo svim neizvesnostima. Ukoliko pokušate da “igrate na sigurno”, možete se iznenaditi.

 

foto: Profimedia

 

Iako znak Bika ima tendenciju da nas veže za materiju i sve ono što nam pruža prividan osećaj mira i stabilnosti, Uran udružen sa Suncem želi da nas oslobodi svih vezanosti, kako bi nas pokrenuo i omogućio nam da se povežemo sa svojom pravom i primarnom prirodom - odnosno energijom. Sve što budemo radili, težićemo da radimo i kreiramo samostalno, kao i da pronađemo konstruktivna i inovativna rešenja. Može nam prijati da boravimo u prirodi ili na nekom tihom mestu, gde ćemo se osloboditi svih nervnih napetosti i osetiti moć kontakta sa zemljom. Osetite koje su to promene na koje ste sada spremni da ih napravite - bilo da želite da materijalizujete određenu stvar ili hrabro iznesete svoja nova oktrića. Sunce u konjunkciji sa Uranom u Biku govori da se sigurnost krije u našoj sposobnosti stalnog menjanja putem osvešćivanja sopstvene snage!

 

“Čovek ne može da otkrije novi okean ako nema hrabrosti da izgubi iz vida obalu.”

 

 

makonda-tracker