Kako kompleksi utiču na zdravlje?

0
Ljudski organizam funkcioniše po vrlo određenoj biološkoj logici, veza između naših emocija i organa je neminovna. Ako emocionalno ne možemo nešto da svarimo, obično reaguje naš stomak, a šta kompleksi rade našem organizmu saznajte u nastavku...

Najintenzivniji stepen osećanja manje vrednosti pogađa koštano tkivo. Osteoporoza kod starije populacije, posebno žena, rezultat je sopstvenog doživljaja sebe kao manje vredne osobe. 

Kod starijih muškaraca koji se osećaju manje muški počinju problemi sa prostatom.

Stres povezan sa kontaktom sa nekim koga volimo direktno je vezan za epidermis, tj. površinski sloj naše kože. 

Koronarne arterije reaguju ako se stalno borimo sa nekim oko teritorije i osećamo da je naša teritorija ugrožena. Ovakav stres potrebno je posmatrati u širokom spektru. Za nekog je njegova teritorija njegova kancelarija, a domaćici to može biti njena kuhinja.

U određenoj situaciji naš um odreaguje tumačenjem situacije spram svojih jedinstvenih programa podsvesti i toj situaciji pridoda značenje na nivou uma. U nekoj situaciji može biti pridodato više značenja, ili samo jedno ili nijedno. U zavisnosti od pridodatih značenja naše percepcije pokreću se određeni programi po kojima naše biološko biće funkcioniše.

Na primer, ako žena otkrije da joj muž nije veran, može da doživi jedan ili više konflikata kao što su: konflikt napuštenosti, konflikt manje vrednosti, konflikt teritorijalnog straha (jer može da ostane bez člana svoje teritorije), konflikt teritorijalnog besa, konflikt odbačenosti, ili možda nijedan od njih.

Možda se čak i obraduje što joj se ukazala prilika da se oslobodi muža! Od intenziteta doživljaja i veličine postojećeg okidača zavisi i kakav će biti intenzitet simptoma.

 

(Izvor: Lisa)

makonda-tracker