trikovi

Šta da radite kad zaboravite da izvadite maslac na vreme? Jednostavan trik uz koji ćete ipak spremiti omiljenu tortu

Pripremate omiljenu tortu i setili ste da ste potpuno zaboravili da izvadite maslac na vreme i da je tvrd kao kamen. Šta da radite?

foto: Shutterstock/gresei

Rerna se greje, a vi ne možete da napravite fil ili smesu za kolač, jer je maslac još uvek tvrd kao kamen. Zaboravili ste da ga izvadite iz frižidera i sad ne znate šta da radite.

 

Dešava se da ljudi često stave maslac u mikrotalasnu pećnicu, ali na kraju maslac završi više kao otopljen, a ne omekšao kakav vam treba za pripremu. 

 

Nema potrebe da paničite ili da menjate recept u zadnji čas. 

Postoji jednostavan trik zahvaljujući kojem će se maslac omekšati za samo nekoiko minuta, a neće izgubiti svoju teksturu. 

 

Sve što je potrebno jeste da uzmete čašu ili manju činiju i da je napunite vrućom vodom, tek toliko da zagreje zidove.

 

Nakon minut prospite vodu, brzo obrišite čašu i njom poklopite komad maslaca na tanjiru. 


Toplina će se ravnomerno rasporediti oko maslaca i omekšati ga prirodno i ravnomerno. Za otprilike 5 do 10 minuta imaćete savršeno mekan maslac, spreman za pripremu ukusnih specijaliteta.

 

Ovaj brzi kuhinjski trik je odličan jer ćete na taj način održati idealnu konzistenciju maslaca, što je veoma bitno za pripremu kolača i filova.

 

BONUS VIDEO

ČOKOLADA, NUTELA + FERERO KUGLICE! Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)