Ovako pripremljene mini-pite su idealne kao hladno posluženje na slavi, odlično su rešenje za doručak ili večeru, a možete i da ih spakujete za posao.
Da bi slavska trpeza bila bogata i zasitna, okrećemo se pecivu kao brzom i ukusnom rešenju, a uvek su poželjne slane pituljice koje mogu da se serviraju i hladne i tople.
Ako nemate vremena da mesite testo i čekate da naraste, lisnato testo je vrlo praktično u pripremi i slatkih i slanih jela, a danas vam predstavljamo brz i jednostavan recept za neodoljive domaće pitice sa spanaćem i sirom.
Sastojci:
- 5 listova lisnatog testa
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 5 kašika rendanog kačkavalja
- 200 g spanaća
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
Priprema
- Izvadite ranije lisnato testo da se plako odmrzava na sobnoj temperaturi. Stavite spanać da se kratko prokuva, pa ga izvadite i dobro ocedite.
- Potom isecite testo na krugove, vodeći računa da budu dovoljno veliki da napune korpice u kalupu za mafine.
- U činiji pomešajte spanać, suncokretovo ulje, so i biber, pa promešajte.
- U kalup za mafine, koji ste napunili korpicama za pečenje ili podmazali uljem, ubacite isečene krugove lisnatog testa, pa potom kašikom dodajte nadev u svaku od korpica.
- Pospite rendanim kačkavaljem.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180° stepeni oko 20 minuta.
Po želji ukrasite začinskim biljem i sitno seckanim paradajzom.
Priprema pitica od lisnatog testa korak po korak
BONUS VIDEO
Kako se sprema kafanska čorba?
( Glossy, T.S.R. )