Ovako pripremljeni pica-štapići mogu satima da stoje na stolu, a da ne izgube ni svežinu, ni mekoću, ni ukus! I što je najbolje od svega, biće spremni za pečenje za svega nekoliko minuta posla.
Ako tražite brzo, jednostavno i dekorativno predjelo za slavsku trpezu, ovi slani štapići od lisnatog testa su pravi izbor!
Ne zahtevaju da mesite testo i čekate da nadođe, a spremni su za pečenje za svega nekoliko minuta. Zahvaljujući kombinaciji paradajz paste, origana i kačkavalja ovi mekani, neodoljivi štapići imaju ukus koji podseća na picu, dok ih lisnato testo čini laganim i hrskavim.
Idealni su i za brz doručak ili večeru, kao i kad vam treba zasitno pecivo koje ćete spakovati za posao.
Ovi štapići su toliko ukusni da nestaju brže nego što se pripremaju, zato odmah napravite duplu meru!
Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 40 ml paradajz paste
- 10 g origana
- 150 g kačkvalja
- 20 g peršuna
- 1 jaje
Priprema
- Razvucite 300g lisnatog testa oklagijom, pa isecite napola.
- Namažite paradajz pastu, a zatim pospite origano, rendani kačkavalj, sitno seckan peršun, a potom preklopite drugim listom lisnatog testa od 300 g.
- Isecite na trake.
- Umutite jedno jaje i njime namažite sve trake.
- Jednu po jednu traku podižite i uvrćite, pa ređajte po plehu obloženom papirom za pečenje. Ako vam je ostalo još jajeta, namažite odozgo još malo.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Priprema slanih štapića korak po korak
BONUS VIDEO
Pekar objasnio kako se pravilno priprema slavski kolač