recepti

Najbolji recept za paprike u pavlaci koje ćete probati: Kremasta, sočna i osvežavajuća zimnica idealan je dodatak jelima

Recept za kremaste paprike u pavlaci

Paprike u pavlacifoto: Shutterstock / springtime78

Tražite kremastu, ali osvežavajuću zimnicu koja će svako jelo učiniti još lepšim? Nema dileme, paprike u pavlaci su pravi izbor.

 

Možete da ih jedete kao salatu, ali i kao samostalan obrok uz domaći hleb.

 

A što je najbolje, recept je krajnje jednostavan.

 

Sastojci:

 

  • 5 kg paprika
  • 1 litar kisele pavlake
  • 1 litar jogurt
  • 300 ml ulja
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika šećera
  • 200 ml alkoholnog sirćeta
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza celera
  • 5–6 čena belog luka

 

Priprema:

 

Operite paprike, očistite od semena i ispecite, a onda i ogulite i isecite na trake.

 

U većoj posudi sjedinite pavlaku, jogurt i ulje, pa dodajte so, sirće i šećer.

 

Dobro promešajte da dobijete glatku smesu.

 

Sitno iseckajte i peršun, celer i beli luk i stavite u smesu.

 

A onda polako dodajte paprike u preliv i pažljivo promešajte.

 

Zimnicu rasporedite u unapred sterilisane tegle, dobro pritisnite kašikom i prelijte ostatkom pavlake i jogurta tako da paprike budu potpuno potopljene.

 

Nakon pasterizacije tegli i hlađenja, odložite paprike u pavlaci na tamno i hladno mesto

 

BONUS VIDEO

 

Da li je zimnica zdrava ili ne?