mami na još

Vazdušasti, mekani i neodoljivi slatki zalogaji! Pronašli smo recept za najmekše CIMET ROLNICE ikada

Slatkiš od kojeg nećete moći da se odvojite kad ga jednom probate.

foto: Shutterstock/matka_Wariatka

Jesen polako stiže, a sa njim i topla ušuškana popodneva i predvečerja. A kada se začuju prve kapi kiše koje se odbijaju o prozore, odmah nam se pojavi miris cimeta u nosu, "cozy" atmosfera uz dobru knjigu i šolju toplog čaja, ali i parče ukusnog kolača.

 

Stoga vam danas predstavljamo recept za vazdušaste cimet rolnice koje nećete moći da prestanete da jedete.

 

Sastojci:

 

  • 20 ml vode
  • 2 kašike šećera
  • 50 gr kvasca
  • 450 ml toplog mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 100gr šećera
  • 50gr putera
  • 650-750gr brašna

Za fil:

 

  • nekoliko kašika mleka 
  • žuti šećer
  • cimet

 

Za glazuru:

 

  • 150gr prah šećera
  • vanila,mleko

 

Priprema:

 

Staviti kvasac da se aktivira u toploj vodi sa dve kašike šećera. Kada naraste,sa ostalim sastojcima zamesiti testo.

 

Potom ostaviti da se smesa udvostruči.


Dobijeno testo podeliti na dva dela za dve rolne.

 

Staviti brašno na radnu površinu, pa razvući koru od jedne polovine testa, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.

 

Zavijte u rolnu i isecite na 10 delova, a tako uradite i sa drugim delom testa.

 

Dobijene rolnice poređajte u pleh, ali tako da se ne dodiruju.

 

Ostavite da narastu.

 

Potom peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

 

Kada se ispeku, ostaviti da se ohlade desetak minuta, a onda ih premazati glazurom koju ćete dobiti tako što ćete pomešati šećer u prahu i vanilu sa malo mleka tek toliko da dobijete gustu masu.

 

BONUS VIDEO

 

Dubai čokolada postaje zaborav! Iz Srema stiže prva čokolada sa čvarcima - recept je tajna, a svako ko ju je probao, bio je oduševljen!