Sve što je potrebno da napravite ovaj sočan složenac od tikvica i sira biće gotovo za desetak minuta, a onda vam ostaje samo da čekate se ispeče dok se vašim domom širi božanstven miris.
Ako tražite jednostavan, lagan i ukusan recept s tikvicama, ovaj neobičan složenac biće pun pogodak jer se ne gubi vreme čak ni za slaganje sastojaka kao za musaku.
Priprema se laka i vrlo brza, a ukus je bogat zahvaljujući parmezanu, bosiljku i maslinovom ulju. Savršen izbor za letnji ručak ili večeru, zar ne?
Sastojci:
- 3 tikvice srednje veličine
- 1 manja glavica crnog luka
- 4 velika jajeta
- 100 g brašna
- 60 g rendanog parmezan + još 2 kašike
- 60 g prezli
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašika seckanog bosiljka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema
- Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
- Isecite tikvice na tanke kriške, a luk na sitne kockice, pa ih pomešajte u velikoj posudi.
- Dodajte tome jaja, brašno, parmezan, prezle, kvasac, so, biber, maslinovo ulje i seckani bosiljak, pa mešajte dok se ne sjedini.
- Podmažite maslinovim uljem posudu za pečenje, pa sipajte u to smesu s tikvicama i lepo poravnajte.
- Preko svega pospite još malo parmezana, pa pecite oko sat vremena ili dok ne porumeni.
- Služite toplo.
Korak po korak priprema zapečenih tikvica sa sirom i jajima
BONUS VIDEO
Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku
( Glossy, T.S.R. )