zasitno, a brzo

Pravi se za 10 minuta, a jede u slast: Izdašno jelo od tikvica posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

Sve što je potrebno da napravite ovaj sočan složenac od tikvica i sira biće gotovo za desetak minuta, a onda vam ostaje samo da čekate se ispeče dok se vašim domom širi božanstven miris.

Zasitno domaće jelo od pečenih tikvicafoto: Yummy Kitchen Recipe/YouTube Screenshot

Ako tražite jednostavan, lagan i ukusan recept s tikvicama, ovaj neobičan složenac biće pun pogodak jer se ne gubi vreme čak ni za slaganje sastojaka kao za musaku.

 

Priprema se laka i vrlo brza, a ukus je bogat zahvaljujući parmezanu, bosiljku i maslinovom ulju. Savršen izbor za letnji ručak ili večeru, zar ne?


Sastojci:

 

  • 3 tikvice srednje veličine
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 4 velika jajeta
  • 100 g brašna
  • 60 g rendanog parmezan + još 2 kašike
  • 60 g prezli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 kašika seckanog bosiljka
  • 4 kašike maslinovog ulja

 

Jelo od zapečenih tikvica za letnji ručakfoto: Yummy Kitchen Recipe/YouTube Screenshot

Priprema

 

  1. Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
  2. Isecite tikvice na tanke kriške, a luk na sitne kockice, pa ih pomešajte u velikoj posudi.
  3. Dodajte tome jaja, brašno, parmezan, prezle, kvasac, so, biber, maslinovo ulje i seckani bosiljak, pa mešajte dok se ne sjedini.
  4. Podmažite maslinovim uljem posudu za pečenje, pa sipajte u to smesu s tikvicama i lepo poravnajte.
  5. Preko svega pospite još malo parmezana, pa pecite oko sat vremena ili dok ne porumeni.
  6. Služite toplo.
     

Korak po korak priprema zapečenih tikvica sa sirom i jajima

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku