njami

Brz i preukusan slatkiš bez pečenja: Jednostavna sladoled-torta sa napolitankama postaće vaša omiljena letnja poslastica

Spoj zamrznutog keksa i kremastog fila miluje nepca.

Brza poslastica od napolitanki i žutog filafoto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Jede vam se nešto slatko, a ne znate ni sami šta biste? Isprobajte ovaj recept za sladoled-tortu sa napolitankama koja se pravi veoma jednostavno i brzo, a ukus je neodoljiv.

 

Spoj keksa po izboru (imate više vrsta napolitanki, pa odaberite onu koju najviše volite) i žutog fila daju fantastičan ukus, a još kada se zamrznu na 12 sati, postaju najlepša ledena poslastica koja će vas osvežiti u vrelim letnjim danima.

 

Sastojci:

 

Za fil:

 

  • 100 gr šećera
  • 20 ml soka od limuna
  • 100 gr bele čokolade
  • 40 gr gustina
  • 500 ml mleka

 

Priprema:

 

U jednu činiju stavite mleko, a napolitanke isecite na pola. 

 

Umočite svaku napolitanku u mleko, pa ređajte u kalup prečinika 23 cm kao na snimku.

Isecite napolitanke na pola, pa poređajte u krugfoto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Ređate u krug, pa potom tako sve dok ne potrošite napolitanke.

 

Razdvojte belance od žumanca. Žumanca stavite u šerpu i na tihu vatru, pa dodajte limun i šećer i mešajte dok se kuva na tihoj vatri.

 

Nakon toga, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Kuvanje žutog filafoto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Dodati gustin i sve sjediniti. Na kraju dodati mleko i mešati dok se ne zgusne.


Preliti fil preko napolitanki i sve lepo izravnati.

Nakon što ste napravili žuti fil, prelijte ga preko napolitankifoto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes


Preko staviti prijanjajući foliju i u frižider na 12 sati.

 

Kada napravite tortu, stavite je u frižider na 12 sati da se stegnefoto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Tortu po želji pre serviranja možete da ukrasite kokosovim mrvicama i limunom. 

 

 

BONUS VIDEO

 

Mladenačka torta