Uštedite vreme i novac i obezbedite svojoj porodici hraljive i lagane obroke za svaki dan u nedelji
Letnje vrućine već uveliko traju, a vama se ne jede ništa, a još manje vam se spremaju komplikovana jela koja zahtevaju dugo stajanje pored šporeta i zagrevanje prostorija u kojima posle treba da boravimo.
Ako i vi želite da spemite ručak za čak 7 dana, a da se ne zamarate previše i ne potrošite mnogo energije onda su ova 3 jela pravi izbor za vas.
Pripremljena od jednostavnih sastojaka, povrća i jaja, odličan su izvor hranljivih materija za sve, od 2 do 102 godine.
SATARAŠ SA JAJIMA
Potrebno je:
- 2 veće glavice luka
- malo ulja
- 2 paprike
- 3 paradajza
- 1 jaje
- so
Priprema:
Na malo ulja propržite luk koji ste iseckali na rebarca. Kad malo promeni boju dodajte papriku i paradajz iseckan na kockice. Posolite i ostavite oko 20 minuta dok ne ispari višak vode. Zatim dodajte u šerpu jedno umućeno jaje, dokuvajte još malo i uživajte.
TIKVICE PUNJENE SIROM
Potrebno je:
3 mlade tikvice
300 g sira
malo soli
2 jaja
100 g kačkavalja
malo ulja
Priprema:
Tikvice oljuštiti i izdubiti. Sir i jaja izmutiti i njime puniti tikvice. Posoliti. Odozgo posuti sa malo kačkavalja. Peći oko 20 minuta u rerni na 220 stepeni.
MLADI GRAŠAK SA SLANINOM
Potrebno je:
- 400 g graška
- 1 glavica luka
- 2 manje šargarepe
- malo ulja
- malo senfa
- soli po ukusu
- 100 g slanine
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno iseckan luk i šargarepu. Kad omekane dodajte slaninu iseckanu na kockice, propržite malo i dodajte grašak. Sve zajedno kuvajte oko pola sata. Pred kraj dodajte malo senfa, posolite, dodajte začine po želji i uživajte.
Svako od ovih jela možete spremiti sada, staviti ih u zamrzivač i vaditi kad vam trebaju. Ugrejte ih malo u rerni i biće kao da ste ih sada spremili.
Bonus video:
Zasladite se slaninom