Kada poželite brz i osvežavajuć dezert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj, keks torta je uvek pravi izbor.

Ova kremasta poslastica idealna je za letnje dane jer se priprema bez rerne i bez komplikovanih koraka. Gotova je za svega 15 minuta, a rezultat je torta lagane teksture, bogatog ukusa i savršenog balansa između krema i keksa.
Osim što je osvežavajuća, prava je čarolija za nepce, a može se pripremiti i unapred, što je čini odličnim rešenjem za iznenadne goste. Minimalan trud, a maksimalan užitak – to je ono što ovu tortu izdvaja kao omiljeni letnji hit.
U nastavku vam donosimo recept koji ćete sigurno često ponavljati!
Sastojci:
- 400 gr. usitnjenih keksa
- 150 gr. otopljenog putera
- 50 ml. limunovog soka
- 500 ml. mleka
- 4 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 1 žumance
- ekstrakt vanile
- 50 gr. čokolade
- 100 gr. maskarponea
- 100 ml. mleka
- šećer u prahu
Priprema:
- U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljeni puter i sok od limuna i dobro sjedinite. Potom utabajte po dnu i ivicama okruglastog kalupa polovinu dobijene smese, a drugu polovinu odložite.
- U jednu šerpicu stavite mleko, šećer, kukuruzni skrob, žumance i ekstrakt vanile, pa sve dobro umešajte. Mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne u kremu. Dok je još vruća dodajte čokoladu i maskarpone pa sve sjedinite.
- Kremu premažite preko sloja sa keksom, potom ostatak keksa rasporedite ravnomerno preko kreme, pa prelijte sa 100 ml mleka.
- Ostavite u frižideru oko 30 minuta, pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)