(RECEPT)

Najukusniji doručak ili večera za pola sata: Hrskave galete sa tikvicama se brzo spremaju, a još brže nestaju iz tanjira

Tikvice volimo u svim oblicima, a ovog puta isprobavamo recept za preukusan bakin kolač sa njima.

Uz šolju jogurta ili omiljeni namaz, galete sa tikvicama postaće vaš omiljeni obrokfoto: Shutterstoc/Ahanov Michael

Obožavate tikvice, ali vam je više dosta već ustaljenih jela: musake, punjenih tikvica i pohovane varijante?

 

Iskoristite njihovu sezonu da uživate u svim njenim blagodetima i isprobajte ovaj recept koji do sada niste sigurno. 

 

Galete, bakin kolač ili vafli su idealne kao doručak, večera ili čak i užina, a još ako u smesu dodate omiljene tikvice, evo savršenog obroka.

 

 

Sastojci:

 

  • 2 srednje tikvice 
  • 220 gr brašna
  • 1/ 2 kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 50 g šećera
  • 375 ml mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašika vaniline esencije
  • 1 kašičica praška za pecivo

 

Priprema:

 

Narendati tikvice, posoliti i ostaviti ih pola sata da puste vodu. Nakon toga ih dobro procedite.

 

U činiji pomešajte brašno, cimet, so, šećer, prašak za pecivo i sve to izmešajte.

 

U drugoj činiji pomešajte jaja, mleko i ekstrakt vanile, pa umutite.

 

Suvim sastojcima dodajte tečne i dobro ih sjedinite, pa potom dodajte i tikvice.

 

Potom peći u aparatu za bakin kolač ili galete.

 

Prijatno!

 

BONUS VIDEO

 

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje