pravi specijalitet

Lažni ČIZKEJK SA JAGODAMA nešto je najlepše što ćete probati: Kremast je & ukusan, a sprema se BEZ JAJA i bez rerne

Idealno je posluženje za goste, rođendane ili samo kao slatki momenat u toku dana.

foto: Youtube / Printscreen / @BakingTime-313

Ako tražite osvežavajući i lagan dezert koji se sprema bez puno muke, ovaj kremasti kolač sa jagodama je pravi izbor. Ne peče se u rerni, ne sadrži jaja, a gotov je za svega nekoliko minuta pripreme.

 

Savršeno je rešenje za tople dane kada vam se ne uključuje rerna, a želite nešto slatko i efektno. Ukusan, lagan i pun svežih jagoda, ovaj kolač podseća na čizkejk, ali je još jednostavniji.

 

Osnova od mlevenog keksa, bogata krema i sloj sočnih jagoda čine neodoljivu kombinaciju. 

 

Sastojci

 

  • Petit keks
  • 600 ml mleka
  • 75 g šećera
  • 7 g vanilin šećera
  • 65 g kukuruznog brašna
  • 500 g jagoda
  • kašika putera
  • 60 g šećera

 

Priprema

 

  1. U jednoj posudi pomešajte mleko, običan i vanilin šećer, kukuruzno brašno. Dobro umešajte tako da nema grudvica, zatim stavite na laganu vatru i konstantno mešajte, sve dok ne proključa i ne zgusne se. Tada sklonite sa vatre.
  2. Petit keks umačite jedan po jedan u mleko za to vreme i naređajte dva reda keksa jedan preko drugoga u vatrostalnoj posudi. Zatim tako poređan keks prelijte skuvanom kremom dok je još vrela.
  3. Ostavite da se prohladi i za to vreme očistite i iseckajte jagode, potom ih stavite na tiganj preko istopljenog putera i dodajte 60 g šećera. Mešajte dok se kuva tako da jagode puste sokove i napravi se masa slična džemu, ali tako da komadi jagoda i dalje ostanu celi.
  4. Kada dobro prokuvaju prelijte jagode preko bele kreme i stavite u frižider da se kolač stisne. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)