Tanka, mekana kora, lagan fil od sira i čokolade i čokoladni preliv ukrašen prelepo, a jednostavno – ovo je slatkiš koji se ne propušta.
Ukoliko uživate u čizkejku, jednostavnoj letnjoj poslastici za koju vam ne treba rerna, recept koji vam danas predstavljamo zaista je nešto što vredi probati. Naročito ako ste ljubitelj čokolade!
Ovaj brzi dezert priprema se od dveju vrsta čokolade: bele i mlečne, a za koru su vam potrebna samo dva sastojka. Čak i najsporijima u kuhinji za pripremu ovog slatkiša ne treba mnogo vremena, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
Za koru
- 100 g keksa
- 3 kašike putera
Za fil
- 190 g bele čokolade
- 35 g kašike mlečne čokolade
- 300 g krem sira
- 1/2 kašičice cimeta
Za preliv
- 115 g mlečne čokolade
- 3 klašike mleka
Priprema
- Sameljite keks (ili ga usitnite oklagijom) i prelijte ga otopljenim puterom, pa mešajte dok se fino ne sjedini, tako da može da se utisne dno malog kalupa za torte ili hleb kao kora. Poravnajte i stavite u frižider da se stegne.
- U međuvremenu pomešajte belu i mlečnu čokoladu, pa ih otopite i promešajte da se sjedini. Sklonite na stanu da se hladi nekoliko minuta.
- U posudi umutite krem sir (koji je odstajao na sobnoj temperaturi), pa mu dodajte mešavinu otopljene čokolade i cimet i mutite još malo.
- Nanesite fil preko kore i poravnajte, pa stavite u frižider na sat vremena.
- Za preliv otopite čokoladu s mlekom, pa time prelijte torticu.
- Po želji ukrasite keksom koji ste najpre umočili u preliv (za lepši izgled, samo dijagonalno) ili dekorišite po želji.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika
( Glossy, T.S.R. )




