magija na tanjiru

Nema ni brže pripreme ni lepšeg ukusa: Kremasti čizkejk sa čokoladom kojeg vam nikad neće biti dosta

0

Tanka, mekana kora, lagan fil od sira i čokolade i čokoladni preliv ukrašen prelepo, a jednostavno – ovo je slatkiš koji se ne propušta.

Čokoladni čizkejk
Čokoladni čizkejkfoto: Baking Cherry/YouTubeScreenshot

Ukoliko uživate u čizkejku, jednostavnoj letnjoj poslastici za koju vam ne treba rerna, recept koji vam danas predstavljamo zaista je nešto što vredi probati. Naročito ako ste ljubitelj čokolade!

 

Ovaj brzi dezert priprema se od dveju vrsta čokolade: bele i mlečne, a za koru su vam potrebna samo dva sastojka. Čak i najsporijima u kuhinji za pripremu ovog slatkiša ne treba mnogo vremena, a ukus je fantastičan.

 

Sastojci:


Za koru

  • 100 g keksa
  • 3 kašike putera

Za fil

  • 190 g bele čokolade
  • 35 g kašike mlečne čokolade
  • 300 g krem sira
  • 1/2 kašičice cimeta

Za preliv

  • 115 g mlečne čokolade
  • 3 klašike mleka

 

Čokoladni čizkejk sa keksom
Čokoladni čizkejk sa keksom foto: Baking Cherry/YouTubeScreenshot

Priprema

  1. Sameljite keks (ili ga usitnite oklagijom) i prelijte ga otopljenim puterom, pa mešajte dok se fino ne sjedini, tako da može da se utisne dno malog kalupa za torte ili hleb kao kora. Poravnajte i stavite u frižider da se stegne.
  2. U međuvremenu pomešajte belu i mlečnu čokoladu, pa ih otopite i promešajte da se sjedini. Sklonite na stanu da se hladi nekoliko minuta.
  3. U posudi umutite krem sir (koji je odstajao na sobnoj temperaturi), pa mu dodajte mešavinu otopljene čokolade i cimet i mutite još malo.
  4. Nanesite fil preko kore i poravnajte, pa stavite u frižider na sat vremena.
  5. Za preliv otopite čokoladu s mlekom, pa time prelijte torticu.
  6. Po želji ukrasite keksom koji ste najpre umočili u preliv (za lepši izgled, samo dijagonalno) ili dekorišite po želji.

 

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

 

makonda-tracker