super trik

Kako da oljuštite mladi krompir za SAMO 2 minuta? Ne treba vam nož, zaboravite na prljanje ruku i crne prste

Sezona mladog krompira je u punom jeku, a ovo omiljeno prolećno-letnje jelo zauzima počasno mesto na svakom stolu.

foto: Shutterstock / DronG

Mladi krompir je jedna od najukusnijih namirnica u kojima svi uživamo tokom prvih prolečnih dana. Možete ga jesti uz meso, ali i samog, a mnogi ga obožavaju, jer je mekan, brzo se prži i preukusan je.

 

Bilo da ga pripremate sa puterom i mirođijom, kao prilog mesu ili u salati – jedno je sigurno: ljuštenje zna da bude prava noćna mora!

 

Blogerka Ala Moroz otkriva jednostavan life hack koji će vam spasiti živce i vreme! Zaboravite noževe, guljače i crne prste – sve što vam treba je malo soli i posuda s poklopcem.

Kako funkcioniše trik?

 

Uzmite običnu šerpu sa poklopcem ili duboku plastičnu posudu koja se može dobro zatvoriti.

 

Sipajte unutra 2 supene kašike krupne kuhinjske soli (sitna nije efikasna).

Ubacite neoprani mladi krompir (samo uklonite višak zemlje).

Važno: šerpa ne sme biti puna više od pola, da biste mogli dobro da je protresete!

 

LJUŠTENJE MLADOG KROMPIRA NIKAD NIJE BILO LAKŠE foto: Billion Photos/Shutterstock

Zatvorite poklopac i mućkajte snažno 2-3 minuta – krompiri će se “trljati” jedan o drugi, a so će pomoći da kožica sama spadne.

 

Zatim prebacite krompir u cediljku i dobro isperite pod hladnom vodom. Bićete oduševljeni – krompir će izgledati kao iz restorana!

 

BONUS SAVETI:

 

Ako je krompir sitan, dovoljno je mućkati 1–1,5 minuta.

 

Krupniji krompir možda neće biti savršeno oljušten – tada je dovoljno malo protrljati rukama.

 

So bacite nakon upotrebe – upija nečistoće i ostatke kore.

 

Bonus video:

Marketinški trik brojnih trgovaca