Osim sa povrćem možete ih praviti i sa mesom ili sirom
Ukoliko tragate za nekim ukusnim jelom koje se brzo sprema, hranljivo je i ne zahteva mnogo truda na pravom ste mestu. Pred vama je recept za hrskave rolnice koje možete filovati s različitim nadevima, a onaj s povrćem je najbolji kada je proleće pred vratima.
Ovakve rolnice često jedu Kinezi, ali ih sada vi možete napraviti za svega dvadesetak minuta u svom domu i uživati u njima sa porodicom.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g obarenog povrća (može mešavina za rusku salatu recimo)
- malo ulja za prženje
- malo ulja za mazanje kora
- 1 prašak za pecivo
- malo vode
Priprema:
Koru uzmite i presecite na 4 dela tako da dobijete kvadrate. Jedan namažite smesom ulje, voda i prašak za pecivo (koje ste pomešali u jednoj šolji ili posudici), pa na nju stavite drugu četvrtinu kore. Na tu koru ide opet taj namaz od ulja, zatim fil, obareno povrće (posoljeno), a može i izdinstano meso ili sir.
Zatim jedan kraj kvadrata savijete ka unutra, potom i drugi, onaj koji je nasuprot onom koji ste već savili. Zatim ulolate u rolnicu i malo pokvasite kraj vodom da bi se zalepilo, da nadev ne bi cureo iz nje.
Stavite u pleh i poprskajte pre pečenja s malo ulja (ako pečete u rerni)
Ukoliko pržite na tiganju stavite malu ulja i na umerenoj temperaturi ispržite nekoliko minuta s jedne, nekoliko minuta s druge stane.
Ocedite od viška masnoće na ubrus i uživajte u savršenom i ukusnom obroku.
Bonus video:
Majstor za gulaš otkrio tajni recept