savršeno za doručak ili večeru

Prolećne hrskave rolnice gotove za samo 20 minuta: Brzinski obrok u kojem uživaju svi od 2 do 102 godine

Osim sa povrćem možete ih praviti i sa mesom ili sirom

NAJLEPŠI RECEPT ZA PROLEĆNE ROLNICE foto: Shutterstock / Kritchai7752

Ukoliko tragate za nekim ukusnim jelom koje se brzo sprema, hranljivo je i ne zahteva mnogo truda na pravom ste mestu. Pred vama je recept za hrskave rolnice koje možete filovati s različitim nadevima, a onaj s povrćem je najbolji kada je proleće pred vratima.

 

Ovakve rolnice često jedu Kinezi, ali ih sada vi možete napraviti za svega dvadesetak minuta u svom domu i uživati u njima sa porodicom.

Potrebno je:

 

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g obarenog povrća (može mešavina za rusku salatu recimo)
  • malo ulja za prženje 
  • malo ulja za mazanje kora
  • 1 prašak za pecivo
  • malo vode
UKUSNE ROLNICE SA POVRĆEM SPOLJA HRSKAVE UNUTRA MEKANE foto: tatui suwat/Shutterstock

Priprema:

 

Koru uzmite i presecite na 4 dela tako da dobijete kvadrate. Jedan namažite smesom ulje, voda i  prašak za pecivo (koje ste pomešali u jednoj šolji ili posudici), pa na nju stavite drugu četvrtinu kore. Na tu koru ide opet taj namaz od ulja, zatim fil, obareno povrće (posoljeno), a može i izdinstano meso ili sir.

 

Zatim jedan kraj kvadrata savijete ka unutra, potom i drugi, onaj koji je nasuprot onom koji ste već savili. Zatim ulolate u rolnicu i malo pokvasite kraj vodom da bi se zalepilo, da nadev ne bi cureo iz nje. 

 

Stavite u pleh i poprskajte pre pečenja s malo ulja (ako pečete u rerni)

 

Ukoliko pržite na tiganju stavite malu ulja i na umerenoj temperaturi ispržite nekoliko minuta s jedne, nekoliko minuta s druge stane. 

 

Ocedite od viška masnoće na ubrus i uživajte u savršenom i ukusnom obroku. 

 

Bonus video:

Majstor za gulaš otkrio tajni recept