RECEPT DANA

OBRADUJTE UKUĆANE UKUSNIM JELOM: Domaći paprikaš sa piletinom je pravi izbor za vikend ručak!

0

Za 45 minuta će jelo biti gotovo, te ćete ostatak dana moći posvetiti odmoru ili uživanju sa porodicom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

1 pile

1 kg krompira

1 dl ulja

1 šargarepa

1 paradajz

1 kašičina paradajza iz tube

2 glavice crnog luka

1 paprika

aleva paprika

peršunov list

mleveni biber

so

 

Priprema: 

 

Očišćeno pile iseći na komade i oprati.
Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

 

foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker