prijatnog ukusa

Prvomajski punč od pomorandže: Osvežavajući napitak umesto kupovnih sokova i piva savršen je posle ručka

Ukoliko želite da iznenadite društvo za Prvi maj nečim sasvim drugačijim, ali fenomenalnog ukusa nakon bogatog obroka, obavezno probajte ovo hladno piće.

Hladni punč od pomorandžefoto: Vitalina Rybakova/Shutterstock

Iako se obično služe topli punčevi u danima božićnih praznika, hladni nisu ništa manje ukusni i zahvaljujući izraženom voćnom ukusu mogu biti baš ono što vam treba po toplom prolećnom danu.


Ovaj alkoholno-voćni koktel idealno je posluženje za Prvi maj kad se servira gladan, a priprema se brzo i jednostavno.

Sastojci:

 

  • 2 pomorandže
  • šećer ili med po ukusu
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 prstohvata muskatnog oraščića
  • 4 karanfilića
  • 600 ml vode
  • 100 ml ruma
  • led po želji


Priprema

  1. Izrendajte koru jedne pomorandže, pa je stavite u šerpu i dodajte vodu, karanfilić, muskatni oraščić i cimet i zagrejte da ključanja. Ostavite da se kuva oko pet minuta, pa sklonite da se hladi.
  2. Kad se ohladi, procedite.
  3. U tečnost dodajte sok od dve pomorandže i rum, pa zasladite po želji.
  4. Ostavite da se dobro ohladi, pa servirajte s ledom i uz kriške pomorandže.

BONUS VIDEO

Kome je teže po vrućinama - roštilj majstorima ili gostima?