Jednom kada budete probali ovaj recept, postaće vam omiljeni.
Mekani hlepčići i lepinje omiljeni su deo gotovo svakog obroka, a ponekada mogu biti toliko ukusni da im nije potreban nikakav dodatak.
Upravo takva jeste lepinja od krompira koja se sprema u tiganju za tili čas. Spolja je hrskava, iznutra mekana i savršenog ukusa, a priprema je veoma jednostavna.
Sve što vam je potrebno od sastojaka već imate u kuhinji, a rezultat je prava čarolija!
Sastojci:
- 900 g krompira
- 250 g sira
- 1 luk
- So, biber
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Ogulite krompire i stavite ih cele da se kuvaju u vreloj vodi. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje na tiganju, iseckajte crni luk i stavite da se proprži dok ne dobije zlatkastu boju.
- Sklonite luk iz tiganja, narendajte na krupno kuvani krompir i propržite ga u istom tom tiganju. Dodajte soli i bibera po ukusu, pa vratite i luk i umešajte ga dobro sa krompirom.
- Potom dodajte krupno rendani sir po izboru i sve zajedno mešajte na tihoj vatri, dok se ne istopi i dok se sve dobro ne sjedini u jednu gustu masu.
- Potom u drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i ravnomerno utabajte dobijenu smesu tako da krene da se prži u tiganju poput hlepčića, neka se svaka strana prži oko 7 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Raša i Seka komentarišu jelo
( Glossy, E.S. )