ukusno & brzo

Mekana & ukusna lepinja od krompira sprema se u tiganju, sa 5 sastojaka i gotova je za svega 15 minuta!

Jednom kada budete probali ovaj recept, postaće vam omiljeni.

Lepinja od krompira se pravi lako i brzofoto: Youtube / Printscreen / @ricettefresche

Mekani hlepčići i lepinje omiljeni su deo gotovo svakog obroka, a ponekada mogu biti toliko ukusni da im nije potreban nikakav dodatak.

 

Upravo takva jeste lepinja od krompira koja se sprema u tiganju za tili čas. Spolja je hrskava, iznutra mekana i savršenog ukusa, a priprema je veoma jednostavna.

 

Sve što vam je potrebno od sastojaka već imate u kuhinji, a rezultat je prava čarolija!

 

Sastojci:

 

  • 900 g krompira
  • 250 g sira
  • 1 luk
  • So, biber
  • Maslinovo ulje

 

Priprema:

 

  1. Ogulite krompire i stavite ih cele da se kuvaju u vreloj vodi. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje na tiganju, iseckajte crni luk i stavite da se proprži dok ne dobije zlatkastu boju.
  2. Sklonite luk iz tiganja, narendajte na krupno kuvani krompir i propržite ga u istom tom tiganju. Dodajte soli i bibera po ukusu, pa vratite i luk i umešajte ga dobro sa krompirom.
  3. Potom dodajte krupno rendani sir po izboru i sve zajedno mešajte na tihoj vatri, dok se ne istopi i dok se sve dobro ne sjedini u jednu gustu masu.
  4. Potom u drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i ravnomerno utabajte dobijenu smesu tako da krene da se prži u tiganju poput hlepčića, neka se svaka strana prži oko 7 minuta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Raša i Seka komentarišu jelo