(recept)

Omiljeno "sirotinjsko jelo" Dragana Nikolića pravi se očas posla: Gagi je to bio jedini kućni posao i obožavao ga je

Čuveni jugoslovenski i srpski glumac ispričao je malo pre smrti 2016. godine za koje jelo je on zadužen u svom domu.

Dragan Nikolićfoto: Dado Đilas

Proslavljeni glumac Dragan Nikolić nije krio da se ne snalazi najbolje o poslovima po kući, ali kada je reč o kuhinji, mogao je da se pohvali jednim specijalitetom koje je obožavano na našim prostorima.


Kako je ispričao u jednom od poslednjih intervjua, svoje omiljeno jelo najradije je spremao sam.


On je objasnio da ne ide često u restorane, a da najviše voli pečeni krompir sa slaninom i kajmakom i da je u domu koji je delio sa suprugom Milenom Dravić on zadužen za njega.

Volim krompir iz rerne isečen napola sa kajmakom i slaninom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš-mašinu – istakao je za magazin Gloria Gaga i dodao da ga leti servira uz pivo.


Najbolji recept za krompir iz rerne

 

Pečeni krompir je još lepši uz kajmak i slaninicufoto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

Sastojci:

 

  • 3 krompira
  • 2-3 kašike kajkmaka
  • 7 šnita slanine
  • 1/2 kašičice mlevene paprike


Priprema

 

  1. Operite krompir (ne treba da se ljušti) i presecite ga napola. Stavite u podmazan pleh i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
  2. Čim izvadite, preko stavite slaninu, kajmak i mlevenu papriku, pa vratite u rernu da se još malo zapeče.

BONUS VIDEO

Njeguški stek i krompir salata