slatko zadovoljstvo

Bela čoko torta pravo je kremasto zadovoljstvo – osvaja na prvi zalogaj, a spremna je za 15 minuta i to bez pečenja!

Idealna je za sve sladokusce koji žele dezert koji osvaja na prvi zalogaj!

Ovo je najlepša torta koju ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @cakes.cookrate

Ako ste ljubitelj bele čokolade i tražite savršenu poslasticu koja se pravi brzo i bez mnogo muke, ova kremasta torta sa maskarpone sirom je prava stvar za vas!

 

Bez potrebe za uključivanjem rerne, ova poslastica oduševljava bogatim ukusom i teksturom koja se topi u ustima.

 

Kombinacija čokolade i maskarponea stvara neodoljivu harmoniju, dok jednostavna priprema omogućava da uživate u njoj u bilo kojoj prilici.

 

SASTOJCI:

 

biskvit:

• 350 g keksa
• 90 g otopljenog putera
• 30 ml mleka

krema:
• 1 žumance
• 80 g šećera
• 60 g kukuruznog skroba
• 500 ml mleka
• 50 g bele čokolade
100 g maskarponea

 

 

PRIPREMA:

 

  1. U jednu posudu sipajte dobro mleven keks, istopljen puter i mleko, zatim sve dobro izmešajte da se sjedini, pa smesu podelite na dva jednaka dela u dve različite posude. Prvu polovinu smese sipajte na dno okruglog kalupa i dobro ga utabajte, pa ostavite par minuta da se stisne u frižideru.
  2. U jednom loncu promešajte dobro žumance i šećer, zatim dodajte kukuruzni skrob i mleko pa opet sve dobro sjedinite. Dodajte još dve šolje mlek, izmešajte i stavite na tihu vatru. Lagano mešajte dok krema ne postane gusta.
  3. Zatim dok je krema još vruća dodajte kockice bele čokolade i maskarpone, pa sve dobro sjedinite. Ravnomerno rasporedite kremu preko prethodno utabane podloge od mlevenog keksa. Zatim odozgo pospite preostalom polovinom smese od keksa.
  4. Stavite u frižider da se ohladi i možete uživati u ovom slatkom zadovoljstvu. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova