Spremite se da uživate u nečemu što će vas vratiti u detinjstvo, ali sa dodatkom prave sofisticiranosti.
Nema ništa lepše od šolje tople čokolade koja greje i opušta u hladnim danima.
Kada je domaća i pažljivo pripremljena, svaki gutljaj donosi savršenu kombinaciju bogatog ukusa i kremaste teksture.
Ali, šta kada biste ovu klasičnu poslasticu podigli na potpuno novi nivo? Ovaj recept ima jedan neočekivani dodatak koji će obogatiti ukus i oduševiti sve koji je probaju!
Sastojci:
- 500 ml mleka (kravlje ili biljno, po želji)
- 100 g tamne čokolade (70% kakaa ili više)
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika kukuruznog skroba (gustina)
- 1 kašičica instant kafe ili espresa
- 2 kašike šećera (po ukusu)
- Prstohvat soli
- Po želji: ekstrakt vanile, šlag, ili narendana čokolada za ukrašavanje
Priprema:
- U manjoj šerpi zagrejte 400 ml mleka na srednjoj temperaturi dok ne počne da puši, ali pazite da ne provri.
- U preostalih 100 ml mleka razmutite kukuruzni skrob i kakao prah dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte ovu smesu u zagrejano mleko, neprestano mešajući žicom za mućenje.
- Ubacite šećer, prstohvat soli i instant kafu. Nastavite da mešate na laganoj vatri dok se smesa ne zgusne.
- Dodajte usitnjenu tamnu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi.
- Po želji, ubacite nekoliko kapi ekstrakta vanile za dodatnu aromu.
Posluživanje:
- Sipajte toplu čokoladu u šolje i ukrasite šlagom, narendanom čokoladom ili prstohvatom kakaa. Tajni sastojak dodaće dubinu i sofisticiranost svakom gutljaju.
- Ova topla čokolada je pravi izbor za sve ljubitelje slatkih napitaka, a njen neočekivano bogat ukus će vas osvojiti!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova
( Glossy, E.S. )