miris doma

Domaći kroasani sa kremastim nadevom od bundeve su ukusni, zdravi & mekani kao duša, a takve – do sada niste probali!

0

Priprema zahteva malo vremena, ali rezultat je vredan svakog truda.

Ovakve sigurno niste probali
Ovakve sigurno niste probalifoto: Nitr/Shutterstock

Dolaskom hladnijih dana, bundeva postaje nezaobilazan sastojak u kuhinji.

 

Njena slatkoća i bogat ukus savršeno se slažu s pecivima, a kroasani s kremastim nadevom od bundeve idealan su način da spojite francuski šik i domaću toplinu.

 

Ovi kroasani savršeni su za jutarnje uživanje uz šolju kafe ili čaja, a njihov kremasti nadev osvojiće svakog ljubitelja sezonskih ukusa. 

 

Sastojci za testo:

 

  • 500 g brašna
  • 250 ml toplog mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 200 g putera (omekšalog)

 

Sastojci za nadev:

 

  • 300 g pire od bundeve
  • 100 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta

 

U ovim kroasanima ćete uživati
U ovim kroasanima ćete uživatifoto: Shutterstock/stockcreations

Priprema kroasana:

 

  1. U toplom mleku rastopite kvasac sa šećerom i ostavite da odstoji 10 minuta. U činiji pomešajte brašno, so, jaja i kvasac. Postepeno dodajte omekšali puter i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Ostavite testo da naraste oko 1 sat.
  2. Testo razvucite u pravougaonik i preklapajte ga poput knjige nekoliko puta, ostavljajući da odmara 15 minuta između svakog preklapanja. Na kraju, testo razvucite u veliki krug i isecite na trouglove.
  3. Na širu stranu svakog trougla stavite kašičicu nadeva od bundeve. Uvijte testo u oblik kroasana i složite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Priprema nadeva:

 

  • U činiji pomešajte pire od bundeve, krem sir, šećer u prahu, cimet, đumbir i vanilin ekstrakt. Mešajte dok ne dobijete kremastu i glatku smesu.

 

Pečenje:

 

  1. Kroasane premažite razmućenim jajetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne postanu zlatni.
  2. Poslužite ih tople i uživajte u bogatom, kremastom ukusu!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova

 

 

 

makonda-tracker