Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
U staroj Jugoslaviji često su na trepezama bile poslastice koje se spremaju brzo, lako i bez mnogo skupih sastojaka. Kako je svaka kuća imala svoja jaja, dovoljno je bilo da imate mleko, šećer i eto ukusnog dezerta.
Jedan od njih definitivno je bio i koh, danas pomalo zaboravljen kolač, koji možete spremiti veoma brzo, a njegov ukus je takav da će vas odmah podsetiti na one bezbižne dane, kad je najvažnije bilo družiti se, igrati napolju.
Potrebno je za koru:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika griza
2 kašike brašna
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i brašno. Sve lepo sjediniti. Peći koru oko pola sata na 220 stepeni (možda i duže u zavisnosti od šporeta)
Za preliv:
2 l mleka
10 kašika šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Prokuvati mleko sa šećerom i vanilinim šećerom i preko vruće kore preliti vruć preliv. Ostaviti da upije nekoliko sati a onda uživati u ovom savršenom starinskom kolaču.
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće