U moru raznih salata stiže jedna koja može ruku pod ruku sa omiljenom salatom mnogih ljudi, čuvenom ruskom

Kremaste salate već dugo su neizostavan deo svake svečane trpeze. Ruska se već toliko odomaćila da je gotovo nezamiliva slava ili Nova godina bez nje.
Upravo zbog toga je mnogima već dosadila, pa se traže alternative, a kineska salata je definitivno jedna od njih.
Sastojci su veoma slični, način pripreme takođe, a evo kako da je napravite i svojim gostima ponudite nešto novo na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 3 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 4 kisela krastavčića
- 4 kuvana jajeta
- 200 g šunke
- 100 g majoneza
- 180 g kisele pavlake
Priprema
- Skuvajte šolju pirinča u tri šolje vode, s malo soli, pa ostavite da se hladi.
- Skuvajte jaja, iseckajte ih i dodajte im seckane krastavčiće i šunku.
- Pomešajte majonez i kiselu pavlaku, pa ih sjedinite sa ostalim sastojcima u kompaktnu smesu.
- Služiti hladno.
Bonus video:
Recept za gulaš
( Glossy, T.S.R. )