Ukoliko pripremate veliku, svečanu trpezu za porodičnu slavu, najvažnije je da razmišljate praktično, a sitni kolači za dezert nam pružaju mnogo mogućnosti za to!
Sitni kolači su mnogima omiljeni deo slavske trpeze, a svakako su nezaobilazni i vrlo praktično rešenje kada odjednom pravite mnogo različitih jela za svečani ručak i večeru povodom krsne slave.
Dodatna pomoć su poslastice od praktičnih smesa koje mogu da se iskoriste tako da dobijete naizgled različite vrste kolača, a danas vam predstavljamo jedan upravo takav.
U pitanju su neodoljive rum kuglice koje se valjaju u različite sastojke tako da dobijaju potpuno drugačiji izgled i donekle i ukus.
Sastojci:
- 125 g putera
- 124 g čokolade
- 125 g šećera u prahu + još za valjanje
- 150 g mlevenih badema
- 3 kašike ruma
- seckani pistaći, lešnici, bademi, orasi, kikiriki... po ukusu
- kakao
Priprema
- Otopite puter, pa mu dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte na tihoj vatri dok se ne istopi.
- Dodajte šećer u prahu, mleveni badem i rum, dobro promešajte i ostavite da se hladi.
- Od prohlađene mase oblikujte kuglice, a jedan deo uvaljajte u šećer u prahu, drugi u seckane orašaste plodove, a treći u kakao. Ređajte u ukrasne korpice.
BONUS VIDEO
Koliko košta proslaviti krsnu slavu u Srbiji?
( Glossy, T.S.R. )





