ljubav traje

On nije kao ostali milijarderi: Devojka Bila Gejtsa je žena zanimljive biografije i ruši predrasude o ukusu bogataša

Iako su mnogi bili skeptični koliko će potrajati prva ljubav Bila Gejtsa posle razvoda 27-godišnjeg braka, on još uvek ljubi damu s kojom smo ga videli na teniskom meču pre godinu i po dana.

Bil Gejts s devojkom Polom Herd na privatnom slavlju na Amalfijskoj obalifoto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bil Gejts, osnivač kompanije Microsoft, jedan je od najpoznatijih ljudi na planeti, a svoj put ka uspehu započeo je dok je bio oženjen Melindom Gejts, od koje se razišao 2021. godine.


I dok su se svi pitali šta je presudilo njihovom braku, koji je važio za jedan od najstabilnijih u svetu poznatih ličnosti, Gejtsovi nisu ništa komentarisali i ubrzo su nastavili sa svojim životima, a biznismen je već neko vreme ponovo srećno zaljubljen.


On je u februaru 2023. predstavio svoju novu devojku, s kojom se i ranije nezvanično pojavljivao na raznim događajima, uglavnom na teniskim turnirima.

U pitanju je Pola Herd, udovica pokojnog predsednika korporacije Oracle i milionera Marka Herda.

 

Bil Gejts i Pola Herd na ovogodišnjoj dodeli priznanja Breakthrough Prize u Los Anđelesu.foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Zajedno su više od godinu dana, a iako su je uvek svi opisivali kao misterioznu ženu, od uskog kruga prijatelja ne kriju da je njihova veza romantična – rekao je za britanski Daily Mail neimenovani izvor nakon što su Bil Gejts i Pola Herd viđeni zajedno na Australijan openu početkom 2023. godine.


Ko je devojka Bila Gejtsa?


Iako će vam možda izgledati daleko mlađe od Gejtsa, ona ima 62 godine i njen novi dečko je stariji tek sedam godina od nje.


u pitanju sposobna žena velikog radnog iskustva, koja je 17 godina radila u menadžmentu kompanije NCR Corporation, nakon što je diplomirala marketing na ostinskom Univerzitetu u Teksasu.

 

Pola Herd i Bil Gejts na Australijan openu u februaru 2023. godinefoto: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Dok je bila deo pomenute firme, upoznala je izvršnog kodirektora kompanije Oracle Marka Herda, za kog se udala 1990. godine S njim je bila sve do Markove smrti u 63. godini, a zajedno su dobili ćerke Ketrin i Keli.


Navodno je u vreme svoje smrti Herd imao bogatstvo procenjeno na 500 miliona dolara, a njegova udovica je danas filantropkinja i bavi se planiranjem događaja u raznim oblastima.


Nije poznato kako su se Gejts i Pola upoznali, a najverovatnije su ih spojili zajednički prijatelji iz sveta biznisa.

 

Bil Gejts i Pola Herd na ovogodišnjoj dodeli priznanja Breakthrough Prize u Los Anđelesu.foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Od prvog zajedničkog pojavljivanja kao para u Australiji, više puta smo ih videli zajedno na crvenom tepihu i raznim događajima, poput venčanja Ananta Ambanija o kom se pričalo u martu ove godine, Olimpijskih igara, dodele priznanja Breakthrough Prize...

 

BONUS VIDEO

Jedna Amerikanka zgrnula bogatstvo preko Novakovih suvenira