supersočne

3 sastojka & 5 minuta posla: Mekane slane kiflice zbog kojih ćete se još više radovati doručku ili večeri

Ukusno i sočno pecivo za koje ne morate da čekate da nadođe testo – da, moguće je. Jednostavno je, brzo i vrlo zasitno, a uz sve to i neodoljivo!

Po želji dodajte susam pre pečenjafoto: NoirChocolate/Shutterstock

Ako vam se jedu ukusne i zasitne kiflice, a nemate mnogo vremena i sve potrebne sastojke, nije neophodno da zamesite testo i čekate da nadođe.


Tu nam u pomoć uskače –lisnato testo!


Postoji bezbroj načina da se ono iskoristi u pripremi domaćih peciva, a najbrži su domaće kiflice sa ajvarom i mesnom prerađevinom po izboru. Ipak, najsočnije će biti sa čajnom kobasicom, a portebno vam je svega nekoliko minuta da sve pripremite.

Sastojci:

 

  • pakovanje lisnatog testa
  • ajvar po ukusu
  • tanko seckana čajna kobasica


Priprema

 

  1. Odledite lisnato testo, pa ga razvucite oklagijom što tanje.
  2. Nožem isecite na trouglove veličine po želji, u zavisnosti od toga želite li manje ili više kiflica.
  3. Na širi deo svakog komada testa namažite ajvar, pa dodajte listove čajne kobasice i rolajte čvrsto ka vrhu trougla.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.

 

BONUS VIDEO

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine