Ukusno i sočno pecivo za koje ne morate da čekate da nadođe testo – da, moguće je. Jednostavno je, brzo i vrlo zasitno, a uz sve to i neodoljivo!
Ako vam se jedu ukusne i zasitne kiflice, a nemate mnogo vremena i sve potrebne sastojke, nije neophodno da zamesite testo i čekate da nadođe.
Tu nam u pomoć uskače –lisnato testo!
Postoji bezbroj načina da se ono iskoristi u pripremi domaćih peciva, a najbrži su domaće kiflice sa ajvarom i mesnom prerađevinom po izboru. Ipak, najsočnije će biti sa čajnom kobasicom, a portebno vam je svega nekoliko minuta da sve pripremite.
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- ajvar po ukusu
- tanko seckana čajna kobasica
Priprema
- Odledite lisnato testo, pa ga razvucite oklagijom što tanje.
- Nožem isecite na trouglove veličine po želji, u zavisnosti od toga želite li manje ili više kiflica.
- Na širi deo svakog komada testa namažite ajvar, pa dodajte listove čajne kobasice i rolajte čvrsto ka vrhu trougla.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
BONUS VIDEO
RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine
( Glossy, T.S.R. )