Pecivo je uvek dobra ideja kada vam treba brz i zasitan obrok, a ovaj neodoljivi rolat pravi se veoma jednostavno.
Pica je s razlogom popularna širom sveta, a postoji mnogo varijanti ukusnih peciva inspirisanih čuvenim italijanskim specijalitetom.
Jedan od načina da postignete prepoznatljiv ukus pice jeste i domaća pica pita, odnosno pica rolat koji se pravi od testa za picu i sočnog nadeva.
Recept koji vam danas predstavljamo je vrlo jednostavan, od svega nekoliko sastojaka, a priprema se za tili čas.
Sastojci:
- 1/4 šolje tople vode (300 ml)
- 1/2 kašičice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1/3 šolje brašna (420 grama)
- 400 g salame po izboru
- 300 g kačkavalja
- 200 g kečapa
- 4 jajeta
- malo origana
- čaša kisele pavlake
Priprema
- U malo vode razmutite suvi kvasac i šećer, pa ostavite oko pet minuta. Potom dodajte brašno i so i ostatak vode, zamesite i ostavite da odstoji 15 minuta, pa premesite i razvucite oklagijom u obliku pravougaonika.
- Umutite jaja s pavlakom, pa tom mešavinom namažite testo. Zatim pospite ravnomerno kečap i malo origana.
- Preko svega narendajte kačkavalj i salamu, pa zavijte u čvrst rolat.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25-35 minuta.
Kad bude pečeno, secite na komade debljine 2 centimetra.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?
( Glossy, T.S.R. )